Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата иска затвор за мъж и жена, измамили със солидна сума двама испанци
Автор: Екип Varna24.bg 15:41 / 06.03.2017Коментари (0)946
©
Районната прокуратура в Исперих внесе протест срещу условните присъди на 25-годишниня Дженгиз М. и 24-годишната Джеврие С., произнесени от състав на Исперихския районен съд. Съдът ги признал за виновни за деянието по член 210, ал. 1, т. 2 и 5, във връзка с член 209, ал. 1 от НК и им наложил наказание една година и половина с 3-годишен изпитателен срок. 

След предварителен сговор помежду си и при условията на продължавано престъпление с цел да набавят за себе си или другиго имотна облага Дженгиз и Джеврие, и двамата от Исперих, възбудили и поддържали заблуждение у двама испански граждани, като им причинили имотна вреда в особено големи размери - 84 271,82 лева, в периода от 14 октомври 2013 г. до 5 ноември 2013 г.

В началото на септември 2013 г. двамата подсъдими решили да си набавят пари от испански граждани по известната в България схема "ало-ало". Регистрирали се в сайт за запознанства. В него Джеврие се представяла за учителка от Исперих, която трябвало да получи наследство от покойната си майка, развивала успешен бизнес със злато в Кралство Испания. Така започнала да иска средства от испанеца, който се оказал високопоставен чиновник във военното министерство на Кралство Испания. Под различна форма и по мобилни телефони на румънски и гръцки оператор испанецът и негови познати превеждали различни суми на обща стойност 41 700 евро. Схемата била приложена и спрямо друг испански гражданин. 

Двамата подсъдими декларирали готовност да възстановят щетите на пострадалите от измамническите им действия испански граждани, но въпреки продължителния период от извършване на престъплението до признаването им за виновни от съда не сторили необходимото за това.

В протеста срещу условните присъди представителят на Районната прокуратура в Исперих е поискал отмяната им и налагане на ефективно наказание заради високата степен на обществената опасност на деянието и извършителите, както и заради особено големите размери на щетата.

Предстои делото по протест на Районната прокуратура в Исперих да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: