Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ГЕРБ обяви приоритетите си, които касаят Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:27 / 08.03.2017Коментари (1)1700
©
Твърденията, които БСП, и в частност Корнелия Нинова афишират, че държавата е свръхзадлъжняла по време на кабинета "Борисов 2" са абсолютна лъжа! Това става ясно от данните на НСИ и Министерството на финансите, разясни по време на среща с жители на район "Аспарухово" кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Варна Павел Христов. На срещата присъства кандидатът от листата Георги Георгиев и районният кмет Калина Белмезова.

"Държавният дълг нараства именно при управлението на БСП и ДПС, и то близо с 10 проценти пункта отгоре. В края на 2012 г. е 16,7 %, а в края на 2014 г., след края на управлението на кабинета "Орешарски", достига 27 на сто", коментира Христов.

"Разплатихме 1,2 млрд. лв. за ядрените реактори, поръчани за АЕЦ-Белене. Заради фалиралата КТБ отпуснахме 1,65 млн. лв. заем на фонда за гарантиране на влоговете, който изплати 3,7 млрд. лв. гарантирани влогове. Ако не бяха те - магистрала "Хемус" можеше да бъде построена шест пъти, каза Христов.

Павел Христов апелира към жителите на Аспарухово да не вярват на популистките обещания на партиите, които се борят да изхарчат фискалния резерв от 14 млрд. лв. незнайно за какво. И опроверга още една лъжа, която лидерът на БСП Корнеля Нинова упорито разпространява.

"Г-жа Нинова обвинява ГЕРБ, че е изтеглила 16 млрд. лв. Това е част от общата финансова политика на правителството. Тези 16 млрд. лв. са заложени като възможност да бъдат ползвани при необходимост. Те не са реално изтеглени", посочи Христов.

Той изтъкна, че управленската програма на ГЕРБ е съобразена с възможностите на бюджета и стратегията за намаляване на дефицита, а оттам и на дълга. В нея са добавени реалистични цифри, благодарение на успешната финансово-икономическа политика, водена от правителството на Борисов до момента. Минимална работна заплата - 650 лв. и средна работна заплата - 1500 лв. са напълно постижими цели, ако хората гласуват доверие на ГЕРБ на изборите, категоричен бе Христов.

Кандидатът на ГЕРБ-Варна очерта ключовите приоритети от управленската програма. Двойно увеличение на учителските заплати в рамките на мандата, инвестиции в квалификацията и преквалификацията на преподавателите; прекратяване на порочната практика с фалшивите телкове; стимулиране на тридетния модел и лишаване от социални помощи, ако децата не посещават училище; създаване на икономически зони за иновации и растеж.

"При пълен мандат на ГЕРБ - БВП на страната ще нарасне до 109 млрд. лв. Това означава реално производство, реална икономика, по-високи доходи и повече работни места", акцентира Павел Христов. И добави, че това са стимули за връщане на младите хора от чужбина в България. 

"Варна ще се затвърди като водещ икономически регион в страната - кметовете на Варна, Аксаково, Белослав и Девня подписаха споразумение за създаване на Зона за иновации и растеж. Това е перспектива пред града, която ще го преобрази икономически и ще развие потенциала на региона многократно".

Христов представи пред жителите на района палитрата от приоритети, които конкретно касаят Варна: ускорено завършване на АМ "Хемус"; по-високи доходи и повече работни места чрез нови производства и създаване на Икономическа зона за иновации и развитие; условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество; Варна град на знанието. Инвестиции и иновации в образованието; Варна - туристическа дестинация за четири сезона; нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър и място за отдих и развлечение на пристанище Варна - Изток; разширяване и модернизиране на пристанище Варна-Запад; нови фериботни връзки; ново рибарско пристанище; изграждане на газов хъб "Балкан"; модерна спортна инфраструктура и подобряване на условията за спорт в училищата.

Хората повдигнаха въпроса за ремонта на Аспарухов мост. Кандидатът за народен представител Павел Христов коментира, че кабинетът "Герджиков" е спрял процедурата за ремонта и увери, че: "Ако на 26-и март гласувате доверие на ПП ГЕРБ, ремонтът на моста ще продължи".

Оставихме магистрала Хемус в готовност с двата лота от Белокопитово и от Ябланица. Незнайно защо държавата не ги процедира, заключи Христов.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.03.2017 г.
0
 
 
Корнелия е поредният червен политик който поставя руските интереси над българските и това е видно за всички.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: