Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Красен Кралев: От ГЕРБ обещаваме само това, което можем да изпълним
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 08.03.2017Коментари (0)2206
©
ГЕРБ не обещава неща, които не може да изпълни. Нашата програма е на база конкретни проблеми и реални възможности те да бъдат решени. Затова можем спокойно да кажем, че в следващия мандат на ГЕРБ заплатите на учителите ще бъдат удвоени - защото това е реално и защото образованието е сред основните приоритети на новата ни програма. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев пред жители в с. Пчелник, община Долни чифлик и с. Китка, община Аврен. 

На срещата присъстваха и кандидатите от варненската листа д-р Руслан Тошев, Пламена Василареас и Пейчо Бюлбюлев.

"Средната работна заплата в страната трябва да стане 1600 вместо сегашните 900 лв. Не можем да обещаем 2000 или 3000 лв. както нашите опоненти. Защото това не е реално. А ако някой се пробва да го направи и има властта за това, то автоматично ще срине държавата", предупреди Кралев. Кандидатът за народен представител от варненската листа д-р Руслан Тошев коментира, че не е възможно да бъдат увеличени само най-ниските пенсии, а всички - пропорционално. "Затова не се разбрахме с патриотите. Защото не беше справедливо увеличението да е само за минималните пенсии", допълни Тошев.


Красен Кралев изтъкна, че над 130 млн. лв. ще бъдат инвестирани в здравето на децата чрез изграждане на физкултурни салони в училищата. 

"За да бъдат здрави децата ни, те трябва да спортуват. А за това трябва да има зали във всички училища", каза пред жителите на с. Пчелник Кралев. И допълни, че над 300 училища в страната нямат физкултурен салон. В други 600 децата спортуват в пригодени за целта помещения, обясни той.
"Над 50 години нищо не е правено по този въпрос. Затова в следващия мадат на ГЕРБ ще бъдат гарантирани 130 млн. лева за изграждане на физкултурни салони във всички училища. Имам уверенията и на премиера Борисов, и на финансовия министър", каза Кралев пред родители в Пчелник - училището в селото е едно от тези без зала за спорт.

Уреди за детската площадка в двора на читалището в с. Китка, община Аврен ще осигури ексминистър Кралев в следващите 10 дни. Помощ и за импровизираното футболно игрище поискаха младежи от селото, които сами изравнили терена и приготвили колове за оградата.

Мерките, които предвижда ГЕРБ за стимулиране на потреблението на български стоки, ще помогнат на селскостопанските производители и на собствениците на квартални магазини за хранителни стоки, категоричен беше Кралев. Работни места за младите хора във Варненско ще има в новата индустриална зона край езерото, за която вече подписаха споразумение общините Варна, Девня, Акасково и Белослав. "Потенциалът тук е не по-малък от този на зоната край Пловдив, където бяха разкрити 70 000 нови работни места", обясни той.

Пред жителите на Пчелник и Китка кандидатите от листата обясниха как ще функционират фондовете за изграждане на канализация и ремонт на пътищата в малките населени места.

"Вървим стриктно по програмата, която представихме пред вас на последните избори. Ако не сме изпълнили нещо, то е защото мандатът не беше пълен, а само 2 години. Две години, през които изплащахме дълговете, наследени от правителството на Орешарски. Възстановихме 3,5 млрд. лева, които те откраднаха през КТБ. След това платихме близо над 2,5 млрд. на САЩ и Русия за АЕЦ... отново заради същите хора. И на финала си тръгваме с 1 млрд. излишък в бюджета на държавата. Събрахме тези пари с мерки срещу контрабандата. За съжаление можехме да ги инвестираме в по-добрия живота на българите, вместо да плащаме чужди дългове", категоричен бе Красен Кралев.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: