Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мобилно приложение за Варна ще дава отстъпки за младежи
Автор: Екип Varna24.bg 08:29 / 09.03.2017Коментари (0)2812
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Мобилно приложение с актуална информация за Варна - за културно-исторически обекти, търговски центрове, развлечения, транспорт, със специални отстъпки за студенти и ученици ще бъде разработено. Т. нар. CityCard се вписва отлично в идеята, че сме Европейска младежка столица и е инструмент, който ще даде възможност на младите хора активно да ползват различни видове бонуси, защо не и преференции за пътуване с градския транспорт. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща със студенти и академичното ръководство на ВСУ "Черноризец Храбър".

На събитието присъстваха Виктор Бузев, гл. архитект на Община Варна, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Мирчо Христов - изпълнителен директор на сдружение "Варна - ЕМС 2017". Кирил Стоянов - председател на студентския съвет, връчи на кмета програмата със събития на университета и благодари за доброто сътрудничество със сдружението.

"Нашият информационен ден е посветен на титлата Европейска младежка столица, а ние имаме амбицията образованието да стане приоритет номер 1 за интелигентни специализации във Варна. Защото всеки интелигентен студент носи много повече добавена стойност за нашия град от един турист", каза сподели проф. Ана Недялкова, президент на ВСУ.

Под мотото "Варна - привлекателна образователна дестинация", бяха представени приоритетни проекти, в партньорство с Община Варна, като Студентска лаборатория "Варна - град за хората", Институт за интегрирано управление на общините, Акселераторска програма в подкрепа на студентското предприемачество. "Акселераторът дава възможност, когато имаш златна идея за бизнес, да получиш възможност да я развиеш успешно - с подкрепа от експерти, с осигурени възможности за развитие на предприемачески умения, на знания за маркетинг, с организиране на срещи с инвеститори", каза доц. Елеонора Танкова, декан на факултета по "Международна икономика и администрация". Първи съвместни стъпки за създаване на такъв акселератор вече са предприети от Община Варна, ВСУ, ВВМУ, Медицинския университет, Икономическия университет и фондация Webit.

Кметът Иван Портних приветства позицията на ръководството на ВСУ за превръщане на морската столица в привлекателен образователен център. "Това напълно се вписва в концепцията ни - Варна - град на знанието, по която активно работим. Съпричастни сме към всички младежки инициативи, които водят до устойчиво развитие. Можете да разчитате на нашата подкрепа", каза кметът.

Той допълни, че се работи активно по направлението образование - кариера - по-високи доходи и припомни, че тази година са заложени рекордни средства за образование - над 104 млн. лв. Новите проекти - за сграда за библиотеката библиотека и за Черноморски международен младежки център като място за привличане на стартиращи компании на млади хора, бяха част от акцентите в изложението на кмета. Иван Портних подчерта, че Варна се развива възходящо и за това говори не само статистиката, според която през 2015 г. регионът е на първо място по преки чуждестранни инвестиции. Важни са и индиректните показатели - например големият интерес на нискотарифните авиокомпании, които само за 2 месеца откриха 9 нови целогодишни линии от Варна до различни точки в Европа, каза кметът.
Ще има ли повече спортни площадки и скейтпарк, както и има ли възможност за преференциално пътуване на студенти с градския транспорт, бяха част от въпросите, които младите хора зададоха на Иван Портних. "Предвидили сме между 5 и 7 млн. лв. за изграждане на около 80 комбинирани спортни площадки на територията на целия град, както и за 4 спортни комплекса. През март започва работата и по изграждане на баскетболни, футболни игрища и фитнес центрове в дворовете на 10 училища", каза кметът. Той допълни, че очаква младежките организации да постигнат единодушие за локацията на скейтпарка, след което изпълнението ще започне.

Кметът пое ангажимент да проведе разговор с управата на общинската фирма "Градски транспорт" за осигуряване на безплатни карти за пътуване за студентите от варненските университети.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: