Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Билет в консерва за София Филм Фест във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 10.03.2017Коментари (0)818
©
Осмото издание на София Филм Фест във Варна стартира на 17-ти март с програма, включваща едни от най-значимите филмови заглавия за годината. По примера на големия си брат, а именно столичното издание на фестивала, за първи път във Варна билетите ще могат да бъдат намерени и в превърналата се в градски култ консервна кутия-кен. 

Съдържанието и е универсален билет, който дава достъп до избрана кинопрожекция от програмата на София Филм Фест във Варна. Билетът ще може да се намери в супермаркети, както и в популярни градски локации. Важно за варненци е, че той е тук на гости от София и информацията върху него се отнася за основното издание. Във Варна той съдържа билети от редовната фестивална цена от 7лв., а мястото трябва да се резервира предварително на касите на ФКЦ. 

Друга инициатива в рамките на фестивала, но този път рожба на варненското издание е провеждането на прожекцията "Екран за нови кинематографисти". За поредна година София Филм Фест дава поле за изява на млади и неутвърдени автори в областта на седмото изкуство. Прожекцията на селектираните късометражни филми ще се проведе в алтернативно пространство ХАЛЕ3 (Бул. Христо Ботев №3) на 22 март, сряда от 19ч. ХАЛЕ3 се намира в сградата, помещавала варненската печатница през миналия век, а за 2016 година мястото получава награда за създаването на ново арт пространство и грижа за младите от независимите награди за култура Media AwARTs, които се определят от варненските журналисти.
Това пространство за първи път е домакин на София Филм Фест във Варна и поради градския си и алтернативен характер ще приюти още едно събитие от програмата, а именно дългоочакваната премиера на документалния филм "Дъга - разкази в картинки".

 Това ще се случи на 23-ти март, четвъртък, от 19:00ч. Режисьорът Мария Николова ни запознава отблизо с един забележителен културен феномен от времето на социализма. През 1979 година в България се появява детско списание, пропагандиращо западно влияние - комиксово изкуство. Това списание съществува повече от десет години и огромният му тираж - 300 000 бройки, се изкупува до последната книжка. Списание "Дъга" е единствено по рода си издание не само в България, но и в целия бивш социалистически блок.
Откриването и останалите прожекции от програмата по традиция ще се проведат в залите на Фестивален и конгресен център, а начало ще сложи носителят на Оскар за най-добър филм "Лунна светлина" на 17-ти март (петък) от 19:00ч.
Освен в кеновете в търговската мрежа, билети за фестивала могат да бъдат закупени също на касите на Фестивален и конгресен център.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: