Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бойко Борисов обеща: Ще построим и околовръстен път на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:49 / 12.03.2017Коментари (28)13128
©
В следващ управленски мандат на ГЕРБ ще довършим най-важната пътна артерия за региона - АМ "Хемус". Ще бъде построен и околовръстен път на Варна. Обещавам Ви, че ще се реализира и европейският газов хъб "Балкан". И трите могат да се случат единствено в управление на ГЕРБ. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Варна. Той подчерта, че не е имало изготвен проект нито за АМ "Хемус", нито за околовръстното на Варна, което е доказателство, че нито една власт преди ГЕРБ не е имала намерение да ги строи.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в следващ управленски мандат приоритет за партията ще бъде изграждането на физкултурни салони във всяко училище. Бойко Борисов обясни, че по време на двете правителства, ръководени от него, са построени достатъчно спортни зали в цялата страна. 

"Най-важно е да има децата къде да спортуват. Това е инвестиция в бъдещето. Поех ангажимент да осигурим 130 милиона, които да инвестираме в изграждане на физкултурни салони, защото над 30% от българските училища нямат такива", обясни Борисов. По думите му, тези пари вече са подсигурени в държавния бюджет, защото по време на кабинета "Борисов 2" са събрани близо 5 милиарда лева повече от борбата с контрабандата и страната ни е достигнала 3, 6% икономически ръст.

Относно Националната програма за енергийна ефективност, бившият премиер подчерта, че това е политика, която достига директно до хората и тя трябва да бъде продължена. Бойко Борисов обясни, че това е жизнено важно за българските граждани, защото жилищните блокове имат до 50 години живот. Лидерът на ГЕРБ определи нападките срещу партията като абсолютно неоснователни и коментира, че Българската строителна камера и самата Корнелия Нинова са заявили, че цените на санирането по програмата не са завишени.

Борисов коментира и твърденията по темата на водача на БСП-Хасково Елена Йончева, която заяви, че ще го съди. "Ако иска да ме съди, ще призова специализираната прокуратура да извади всичко, коeто сме платили насила. С постановления сме платили близо 2 милиона. Бяха договорени от нейния мъж тогава. Ще поискаме да се разгледа цялата тази сделка - от А до Я", акцентира бившият премиер и обясни, че в случая има наличие на ясен конфликт на интереси.

Бойко Борисов обясни пред присъстващите, че се спекулира много относно размера на пенсиите. По думите му, без икономически растеж не е възможно драстично увеличение на доходите на хората. "Над 5,5 млрд.от пенсиите се плащат от бюджета, защото пенсионните фондове не могат да съберат парите. Ако разчитаме на частните фондове, хората ще взимат по 50 лева пенсия. Ние предвиждаме бабите, които гледат внуците си, да взимат заплата от 460 лева. Променихме закона така, че да може пенсионирани военни и полицаи да могат да участват в охранителната дейност на границата и в малките населени места. Това е което можем да направим за възрастните хора, без да "счупим" държавния бюджет", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов категорично отхвърли спекулациите, че ГЕРБ разчита на партията на Веселин Марешки като "патерица" в 44-тото Народно събрание. "ГЕРБ трябва да постигне категорична победа на изборите. Трябва да имаме максимален брой депутати, за да можем да изпълняваме програмата си за управление на държавата", заяви още Бойко Борисов.

Водачът на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова заяви пред присъстващите, че България трябва да продължи да се развива. "Не трябва да позволяваме страната ни да тръгне на задна скорост", каза тя. По думите й, Варна и областта могат да бъдат двигател за развитието на Североизточна България. "Зоната по поречието на Варненското езеро ще бъде зона с нови производства и нови работни места - така ще осигурим на местните хора по-високи доходи и заетост. Ние предлагаме реални решения и движеща се икономика, а не лъжи", заяви Павлова пред варненци. Тя подчерта, че повече държава в бизнеса, предвидено от БСП, означва по-утежнени режими. "Ние не трябва да се месим на предприемачите и инвеститорите, а да им помагаме", посочи още Лиляна Павлова.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев заяви, че единствената партията, която знае, че управлението на страната означава отговорност, е ГЕРБ. "Опонентите ни плашат хората с внушения. Ние искаме подкрепата на здравомислещите и свободните хора", каза той.

"В ГЕРБ и за ГЕРБ работят интелигентни и прагматични хора, които могат да работят за развитието на икономиката - неслучайно се наредихме на челните места по икономически растеж в Европа. Оставихме свободния гражданин да работи - без принуда. Опонентите ни говоят за намеси в икономиката и по-високи данъци. В следващ управленски мандат ние ще премахнем бюрокрацията - ето това са реални решения за България", посочи министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов. Той коментира, че мерките, заложени в предизборната програма на БСП, ще доведат или до свръхзадължения, или до увеличаване на данъците.

"Над 300 милиона са инвестициите, които се вляха във Варна. Решихме си редица проблеми, сред които: Морската градина, регионалната система за отпадъци, детски площадки, инфраструктура. Това би било невъзможно без подкрепата на правителството и на личното съдействие на Бойко Борисов", заяви пред присъстващите кметът на Варна Иван Портних. Бившият спортен министър Красен Кралев добави, че благодарение на помощта на кабинета "Борисов 2" Варна е започнала да си връща блясъка като спортна столица.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
БоЕко,вземай си магистрслите,вземай си и асфалта и заеднонс твоя кмет Портних директно в Белене!Защо не бях допуснат на предизборния ти слоган?Защо питам,защото ще ти задам неудобни въпроси!Айде да ви няма вас,както и другите...
Aнонимен
на 13.03.2017 г.
0
 
 
Партизаните отново са излезнали! Прочетох коментарите на всички анонимни "Азисовци", "Лисици" и други номерирани имена и се чудя кой ви плаща да плюете? Нямам вземане даване с ГЕРБ и често не гласувам, но ме е страх, че дядовците и бабите които от времето на Жан Виденов чакат увеличение на пенсиите пак ще бъдат излъгани от безкруполните комунисти! Отвратен съм от всички червени лидери. Помня и Сергей Станишев който "построи" Белене и избяга в Брюксел! Срам ме е, че всички депутати в парламента гласуват като един в зависимост от това към коя партия принадлежат (Най-вече червените пионки). През годините имаше и други "лидери" като Бареков, Сидеров и Доган. Всеки от тях изигра своята роля в постановката наречена "политика" и получи своята награда. Заставам зад коментара с името и снимката си! Призовам всички българи да гласуват и да не вярват на обещания, а да се придържат към разума си. Нека в името на всички дали жевота си за защита на идеалите си, да не позволим царуването на лицемерието и алчността! Нека гласуваме заради децата си! Имайте предвид, че тези които Ви обещават "спасение" или "богатство" може да се окажат "телефонни измамници"!
+1
 
 
С тая молитвена поза на плакатчето ама от друга партия май май няма да ме превлечете??
+1
 
 
Освен да съсипе те Варна друго направих те ли? Че сега сте тръгнали нещо за Варна да прави те.
+2
 
 
Бате Бойко, до сега вече 2 мандата на власт защо не ги изгради. Ами сега лъжеш като насран. До сега защо това което обещаваш не си го извършил или по ценни бяха 42-те милиона в Катар ?
0
 
 
100лв винетка 200лв данък и караме по ями....къв околоврастен?
0
 
 
Кви пътища бе лешпер. Вие построените не можете да подържате а нови щели да правят. Боклуци долни!!!
+1
 
 
Явно си е направил и фирма за доставка на спортно оборудване.Милия!:)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: