Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Да не позволяваме популизмът да ни върне назад
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 13.03.2017Коментари (0)1924
©
Не трябва да допускаме популизмът, който се шири у нас, да надделее, защото ще върне държавата ни назад. Служебният кабинет работи анти-ГЕРБ, той възражда старата тройна коалиция. Това коментира Лиляна Павлова, водач на варненската листа на ГЕРБ и бивш регионален министър. Днес тя се срещна с жители на Търговище, за да представи приоритетите в предизборната програма на ПП ГЕРБ и да подкрепи колегата си в кабинета "Борисов 2" Теменужка Петкова, която е водач на листата в областта.

"В лицето на Теменужка Петкова Търговище има човек, който наистина ще защитава интересите на региона в парламента. Целта ни е да спечелим изборите и след 26-и март да направим стабилно правителство. Имаме реална програма, реални цели, знаем във всеки един сектор какво трябва и можем да направим, как да го постигнем. Знаем как да надградим и да продължим напред", заяви Павлова.

По думите й като БВП област Търговище не е с най-добрите показатели, но ГЕРБ има визия за развитие потенциала на областта. "Няколко са важните неща за региона, които в последователност трябва да се направят. Безспорно ключовият приоритет е изграждането на довеждащата инфраструктура. Без нея няма как да се привлекат инвестиции. 

В рамките на пълен мандат можем да довършим строителството на автомагистрала "Хемус", която ще минава много близо до града", посочи Лиляна Павлова. Тя информира обществеността, че кабинетът "Борисов 2" е стартирал работата по два участъка от магистралата, единият от които е трасето от Белокопитово до Търговище. "Вторият участък е от Ябланица до Боаза.

Идеята ни е да строим от двете страни на автомагистралата и да ги срещнем около Велико Търново. Много инвестиции са необходими за подобряване на второ- и третокласната пътна мрежа в областта, но два са приоритетните участъци в региона - републиканският път, който минава през града, както и пътят от Мировец до Градец, за който по европроект бяха осигурени 10 млн. лв. 

За съжаление, този проект е от лошите примери за загубено европейско финансиране в резултат от безкрайно обжалване на процедурата. Въпреки това, участъкът е предложен за ремонт в програмата на АПИ за тази година", припомни Павлова.

Тя увери, че инвестиции в областта ще има и по линия на Оперативна програма "Региони в растеж". "През този програмен период предвиденият бюджет за града е увеличен от 12 млн. лв. на 19 млн. лв. Средствата ще бъдат вложени в подобряване на градската среда, ремонт на ясла, две училища и изграждане на лаборатории за практически занимания, защитени жилища. Общо за областта ресурсът по програмата е 32 млн. лв.", изтъкна Павлова.

По думите й друга наболяла тема в областта е ВиК инфраструктурата. "Длъжници сме на хората, живеещи тук. Политическите спекулации във връзка с общински дейности нанасят вреди. Заради отпора и нежеланието на две общини - Алпака и Попово, да се консолидират в обща ВиК асоциация, бе блокирана възможността областта да кандидатства за европейско финансиране за подмяна и разширения на водопроводната мрежа. Даваме си сметка, че доставката на чиста питейна вода е задължение на държавата и в ГЕРБ сме категорично решени да подкрепим малките общини. Затова предвиждаме създаването на специален държавно финансиран фонд от по 100 млн. лв. годишно, обясни бившият регионален министър.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: