Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Красен Кралев: Спортната инфраструкура и детско-юношеският спорт са ключови приоритети за ГЕРБ
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 14.03.2017Коментари (0)2377
©
Развитието на спортна инфраструктура, справедливото разпределение на средства във федерациите и детско-юношеският спорт са ключови приоритети в управленската програма на ГЕРБ, увери присъстващите на тематична кръгла маса министърът на спорта от кабинета "Борисов 2" и кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ-Варна Красен Кралев. Събитието се проведе в Юнашкия салон.

На форума присъстваха кандидатите за народни представители Павел Христов, Владимир Вълев, Николай Малев, Пламена Василареас, Бранимир Георгиев, директорът на общинската дирекция "Спорт" Кристиан Димитров, треньори, спортисти и деятели. 

Кралев запозна присъстващите с тревожните данни от проучване, според което от 2700 училища в страната 300 нямат физкултурни салони, а 400 разполагат с пригодени помещения, в които не могат да се извършват нормални тренировъчни занимания. "Има отделени 130 млн. лв. Уверявам ви, че ако подкрепите ГЕРБ на предстоящите избори, всяко училище в страната ще има салон", категоричен бе той.
В областта на спорта при следващ управленски мандат ГЕРБ ще заложи на 5 приоритета. 

Те са свързани с нова законодателна рамка, изграждане на спортна инфраструктура, развитие на детско-юношеския и масов спорт, справедливо разпределение на парите за спорт и внедряване на науката в спорта. 
 
Кралев припомни, че по време на управлението на правителствата с премиер Бойко Борисов са построени залите "Арена Армеец" и "Арена Булстрад" в Русе, Колодрума в Пловдив, реконструиран е Двореца на културата и спорта във Варна, започнало е мащабно строителство на закрита зала за лека атлетика в Бургас. 

"БСП ни критикуват, че тези зали са нерентабилни, което е пълна лъжа! Защото комунистите три пъти имаха възможност да управляват държавата и три пъти я докараха до крах! Ако не бяхме направили залите, кога щяхме да видим българските звезди да играят пред собствена публика?! Волейболистите, Григор Димитров, Кубрат Пулев, златните момичета... Преборихме се догодина Варна да бъде домакин на световно първенство по волейбол", каза кандидатът за народен представител. 

По време на дискусията той коментира детско-юношеския футбол и спорта за хората с увреждания. Кралев посочи, че България е сред държавите, които най-много финансират спорта за хора с увреждания. "Увеличихме бюджета за това направление с 20 на сто. Предстои да бъде създаден Параолимпийски комитет", каза кандидатът от варненската листа. Министърът на спорта от кабинета "Борисов 2" коментира, че държавата бе оставила футбола на самотек в продължение на 25 г. И припомни, че в качеството си на министър, е инициирал програма за финансиране на детско-юношеския футбол. 

Красен Кралев обобщи какво е било направено за спорта във Варна през последните 2,5 г. 

"След ремонта Дворецът на културата и спорта се превърна в бижу. Преобразихме зала "Владислав", която бе много занемарена - подменихме осветлението, съблекалните са светли и чисти, предстои ремонт на покрива, като парите са осигурени. Има възможност да бъдат отделени средства за закупуване на нова настилка за 250 000 лв. Помогнахме на ТК "Черно море-Елит" за осветлението на кортовете. Натоварихме със спортни събития "Спортпалас", каза Кралев. Той разясни, че докрая на месеца ще е готово новото осветление на стадион "Тича", а по-късно и тревното покритие. Предстои сериозен ремонт, в рамките на 2 млн. лв., и на спортното училище в града. 
 
"На Варна е необходим още един басейн, защото графикът на клубовете на комплекс "Приморски" е изключително натоварен. Общна Варна поде инициативата да бъдат направени над 100 игрища за масов спорт. Това ще промени изцяло облика на града", увери хората Кралев. 

Кандидатът за народен представител Владимир Вълев, който е световен шампион по кикбокс за професионалисти коментира, че спортът е посланик на държавите по света: "Ако дадена държава има големи успехи в спорта, това е показател, че тя върви нагоре и обратно". 

"Аз съм от хората, които живеят със спорта. Бил съм през цялото време близо до спортистите, защото смятам, че това ми е работата, не само да стоиш в кабинета си. Трябва да си "вътре", за да разбереш проблемите. Можете да разчитате на мен. В мое лице ще имате приятел и помощник", обърна се към треньорите и спортистите в Юнашкия салон Красен Кралев.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: