Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дни на отворените врати за кандидат-студенти организира МУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 14.03.2017Коментари (0)776
©
На 24 и 25 март за пета поредна година Медицински университет - Варна организира "Дни на отворените врати", които се радват на голям интерес освен от кандидат-студенти, също и от много родители, учители и граждани от цялата страна. В тези два дни бъдещите студенти имат възможността да се запознаят както с материалната база на университета, така и да се докоснат до спецификата на обучението в различните специалности и до модерните методи на преподаване.

МУ-Варна предлага на завършващите средното си образование младежи възможност за обучение в 25 различни медицински и здравни специалности, които в огромната си част са регулирани професии, с полагане на приемни конкурсни изпити. Тази година за първи път в МУ-Варна се разкрива и специалност "Логопедия", както и възможност за обучение на военни лекари и медицински сестри. И тази година университетът предлага възможност на кандидатите за специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация" да се явят на предварителни изпити по химия и биология през април и на редовни през юли по нов формат. Изпитите са комбинация между тестови формат и решение на логически задачи по съответната дисциплина, вместо досегашното теоритично развиване на теми. За улеснение на всички кандидат-студенти подаването на документи и плащането на такси може да се осъществи и по електронен път, освен на място в университета.

Интересът към всички медицински и здравни специалности е много висок от кандидат-студентите въпреки демографските проблеми в страната ни, като за едно място се борят няколко кандидати. 

Традиционно най-голям брой кандидати се конкурират за "Медицина", "Дентална медицина", "Фармация", "Медицинска сестра", "Акушерка" и някои специалности в Медицински колеж. Тази година отново се очаква огромен интерес към изучаването на тези професии в МУ-Варна. Това се дължи на сигурната реализация у нас и в чужбина, на отличното качество на обучение и конвертируемостта на дипломите в Европа. Интересът за прием по специалностите "Акушерка" и "Медицинска сестра" е голям и във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Без конкурсни изпити за прием след средно образование са "Здравен мениджмънт" и новата специалност "Логопедия" - бакалавър, "Медицински оптик" - професионален бакалавър. Тук класирането е с оценки от държавните зрелостни изпити.

Актуална информация за кандидат-студентската кампания може да намерите в сайта на университета: www.mu-varna.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: