Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нели Петрова: Нов закон за движение по пътищата е моя лична кауза
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 15.03.2017Коментари (0)1492
© Монитор
Необходим е изцяло нов Закон за движение по пътищата, тъй като сегашният е най-променяният и е изключително стар. Това мнение изрази в интервю за Дарик кандидат-депутатът на ГЕРБ Нели Петрова. Тя уточни, че приемането на нов Закон за движение по пътищата е заложено в управленската програма на ГЕРБ и ще бъде нейна лична кауза, ако стане отново депутат.

Законът да бъде разделен на две, като едната част ще урежда правилата за контрол върху движението по пътищата. Другата част ще урежда регистрациите на превозните средства и обучението на водачите.

Петрова коментира и последните промени в Закона за движение по пътищата, свързани с пешеходците. Поправката бе приета по нейно предложение и гласи, че пешеходецът няма да носи вина, ако бъде блъснат на пешеходна пътека.

"Ако една почернена майка не беше в Народното събрание, най-вероятно това нямаше да се промени и така щеше да си остане", заяви Нели Петрова. Тя бе сред потърпевшите именно на науредиците в Закона за движение по пътища. Нейната дъщеря Лора загина, ударена от моторист на пешеходна пътека във Варна. Момичето обаче беше обявено за съпричинител на катастрофата и присъдата на водача беше намалена.

"Никой не се ражда експерт по пътна безопасност. Не можем да караме най-уязвимите пешеходци да измерват скоростта на движението на моторните превозни средства", отбеляза кандидатът за варненски депутат.

Глобите трябва да станат толкова сурови, че никой да ни си позволява опасна скорост в населено място и шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Трябва да има по-сериозни санкции и за пешеходците, които нарушават правилата за движение, смята Петрова.

Тя се обяви и за рестартиране на Фонда за пътна безопасност, в който да постъпват средствата от глоби. Той работеше при първия кабинет "Борисов", но правителството на Орешарски го закри и включи в общия бюджет. Средствата от фонда могат да бъдат влагани в изграждане на пешеходни пътеки, камери на пътя и др., смята варненката.

Зачестилите напоследък случаи на агресия в училищата трябва да намери отражение в Закона за образованието. "Когато има агресия в семейството и училището, тя се пренася на улицата и в автомобила и там трябва да наблегнем най-много", смята шестата във варненската листа с кандидат-депутати на ГЕРБ.

"Благодарна съм, че съм пак в листата и мога да продължа да се боря, защото това ми дава стимул за живот и да си изказвам публично мнението. Никой не трябва да мълчи. Цялото общество трябва да се бори за правата си, да изказва мнението си и, повярвайте ми, наистина има хора, които се вслушват", заключи Нели Петрова.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: