Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: С Морско училище работим за спортна база и басейн с подземен паркинг
Автор: Екип Varna24.bg 08:37 / 16.03.2017Коментари (0)2263
©
Нова спортна база с комбинирани игрища за футбол, баскетбол, волейбол и фитнес, под която да бъде изграден подземен паркинг, както и ремонт на басейна, са важни проекти, по които работим заедно с Висшето военноморско училище. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща с курсанти и студенти от ВВМУ "Н. Вапцаров". Посещението бе част от инициативата на кмета за представяне на каузата "Европейска младежка столица" пред младите хора, а специално за срещата от вуза бяха подготвили щанд с информационни материали за ЕМС. Гости на събитието бяха Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение "Варна - ЕМС 2017", Елена Кенарова, началник отдел "Образование", а домакин бе кап. I ранг Светослав Димитранов, зам.-началник на училището.

Разговорите преминаха при много активен диалог с възпитаниците на ВВМУ, които се интересуваха от теми, свързани с възможностите за изграждането на нови велоалеи, включително и на Аспаруховия мост, рентабайк центрове, повече паркоместа, ремонт на спортните съоръжения във военния вуз, възможностите за кариерно развитие, опазването на културно-историческото наследство на Варна, съдбата на подводница "Слава", изграждането на синя зона, възможностите за развитие на пристанищни мощности и на стартъп компании.

Кметът Иван Портних представи основните приоритети в работата на Община Варна, включително възможностите за реализация на идеята ВАРНА - ГРАД НА ЗНАНИЕТО. "Осъзнаваме огромния потенциал, който имаме в лицето на 6-те университети, на колежите и училищата, в които се обучават над 40 00 студенти и повече от 35 000 ученици. Работим така, че да създадем условия за Вашата успешна реализация тук", каза той. Кметът подчерта, че градът се развива интензивно и цитира данни от НСИ, според които Варна и регионът са втори в страната по привлечени преки чуждестранни инвестиции през 2015. "Признание за икономически подем на града е и агресивната инвазия на нискотарифните авиокомпании, за 4 месеца пет от тях обявиха, че откриват 10 директни линии до различни точки в Европа, което пък открива възможности за налагане на Варна като туристическа дестинация 4 сезона, каза кметът.

Голям интерес сред студентите предизвика проектът за Черноморски международен младежки център, в който ще бъде оказвана подкрепа за стартиращи компании на млади хора. "Община Варна ще подкрепя всяка Ваша златна идея за бизнес - като осигуряваме ментори, експерти от различни области, както и инвеститори, пред които да представяте Вашите проекти", каза кметът.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: