Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майка и дъщерите й със съвместна изложба 3x3 във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:01 / 16.03.2017Коментари (0)1126
©
3Х3 изложба, представяща духа на Изтока и Южна Корея през погледа на художничките Емануела, Гергана и Делица Цоневи представя варненската галерия "Ларго", която се намира на улица "Хан Крум"8 от 22-ти март до 12-ти април.

3Х3 е не просто изложба, а увлекателен пътепис за Далечния Изток. Тя е визуален разказ за любовта на три художнички към Южна Корея, представящ ни емоции, преживяни от три екзотични пътешествия, през три различни сезона. 

Емануела Цонева и нейните дъщери Гергана и Делица за пръв път представят съвместна изложба. Този проект е особено специален и личен за авторките, защото те създават цялата концепция на експозицията, вдъхновени от своите спомени за "страната на утринната свежест", както поетично я наричат самите корейци. Културата и традициите на Азия отдавна вълнуват художничките, но когато стъпват за пръв път в Сеул, те усещат със сърцето и душата си ритъма на тази страна, колоритния й облик и уникалната симбиоза между динамиката на космополитния град и добре съхранените традиции. Това, което истински ги впечатлява и вдъхновява обаче е култът към изкуството, което откриват на всяка крачка.

В изложбата 3Х3 авторките използват разнообразие от живописни и графични техники като: акрил, масло, туш, креда. Съчетанието им с колаж придава интересен почерк на експозицията. Художничките са селектирали и фотографии от пътешествията си, за да покажат на публиката още по-пълен образ на далечната азиатска страна. Избрали са кадри показващи дворците, природата, градската среда, писмеността на Южна Корея.

Емануела Цонева, която тази година отбелязва 60 години, избира този проект да бъде анонс към нейната голяма юбилейна изложба. Художничката представя няколко трансперанта, които ни отвеждат към традициите и историята на Южна Корея. С интересен монохромен натюрморт ни представя изяществото на старата корейска керамика с характерна глазура - селадон. Авторката залага на образи от миналото, облечени с националната носия - хамбок и детайли от визията, като обувки, игли за коса с полускъпоценни камъни. Виждаме типажи на краля и война, кралицата и принцесата. Поетичните стихове, посветени на любовта и символиката с първия сняг, поместени между творбите, придават още по-голяма лиричност на картините.

В творбите на Гергана и Делица Цонева откриваме визуални откъси, мигове от пътешествията до Южна Корея. Интересно решение е съвместната творба на младите художнички - колоритно пано, което е мозайка от малки картини, разкриващи както преживяни моменти,така и детайли от бита и природата, уловени от погледа на авторките.
Храната на корейците е важна част от културата на този народ. Като любител кулинар Гергана не пропуска да акцентира и на нея в картините си. Младата авторка, завършила графичен дизайн, съчетава мекотата на кредата със стилизацията на колажа.

Делица създава триптих "Сезони", който е обобщен образ на трите сезона, в които художничките пътуват до Корея - пролет, лято и есен. В своите творби "Калиграфски четки" и "Ветрила", изпълнени с акрил, туш и колаж, най-младата от трите дами, обрисува впечатленията си от артистичната улица "Инсадонг". Там трите обичат да се разхождат из местните галерии и кокетни занаятчийски дюкянчета, където може да се открие всичко - от калиграфски четки, ръчна хартия и картини, до бижута и всякакви местни сувенири.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: