Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продължава работата по осигуряване на стопани на морски плажове за лятото
Автор: Екип Varna24.bg 12:38 / 16.03.2017Коментари (0)1393
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
Продължава работата по осигуряване на стопанисването на морските плажове за предстоящия летен сезон 2017 г. Подписани са нови договори за концесии на четири плажа - за "Свети Влас - Нов плаж", "Обзор - юг", "Къмпинг Оазис", "Дюни - юг".

По отношение на другите, обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента в полза на Министерството на туризма.

За концесиите на "Къмпинг Нестинарка", "Бургас - север" и "Поморие-централен" бяха постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Тя се произнесе, че жалбите са неоснователни. За "Къмпинг Нестинарка" предстои сключването на договор. За "Бургас - север" предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. За "Поморие - централен" се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на "Свети Влас - изток". За плаж "Слънчев бряг - север" се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за "Къмпинг Веселие", "Устие на река Велека" и "Царево Василико". Всички процедури за плаж "Несебър-юг" са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете "Офицерски-запад", "Попски плаж - север 5" и "Несебър- изток". Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за "Нов плаж Балчик" е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново.

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на следните плажове: "Кранево - централен", "Къмпинг - Юг", "Свети Влас - Болницата", "Росенец - север" и "Варна - централен". За морски плажове "Панорама" и "Малък плаж Лозенец", чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове. Договорите за наем на "Атанасовска коса" и "Кабакум - централен" се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тях предстои стартиране на търгове.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: