Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изгоненият от страната турчин работел под прикритие като бизнесмен в Пловдив
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 18.03.2017Коментари (12)1114
©
Изгоненият от страната турчин като заплаха за националната сигурност е свързан с турската разузнавателна организация-МИТ (Milli Istihbarat Teskilati, MIT), научи "Фрог нюз". Вчере стана ясно, че със заповед на директора на ДАНС Димитър Георгиев от страната е изгонен един турски гражданин, а други двама са със забрана да влизат в страната, като заплаха за националната сигурност и опити да откъснат част от територията на България.

Турчинът е работел под прикритие като бизнесмен в Пловдив, но е свързан с Турската дирекция по вероизповедания или дирекция по религиозните разпоредби ДИАНЕТ. Проверка в масивите на българските спецслужби показала, че турчинът е бивш агент на МИТ, сега вербовчик под прикритието на ДИАНЕТ.

Историята започва да се разплита след сигнали до София от чужбина. Преди две седмици в Одрин се е състояла традиционната годишна среща на областните мюфтии от България. Реално след навлизането на ДИАНЕТ у нас, мюфтиите са контролирани от Турция, повечето са турски граждани. В 28-те районни мюфтийства има по един зам.-мюфтия от ДИАНЕТ, в трите религиозни училища в Русе, Шумен и Момчилград има по един зам.-директор от Турция, плюс преподаватели, във Висшия ислямски институт имат един зам.-ректор и преподаватели.

Сегашният представител на ДИАНЕТ у нас Улви Ата има дипломатически статут като аташе по религиозните въпроси в посолството на Турция в София. Според неофициална информация Ата разпределя парите, плаща заплатите и финансира главното мюфтийство, чийто сметки са блокирани. Твърди се, че месечно турската държава дава по 2 млн. лв. на мюфтийството, което си е пряка намеса във вътрешните работи на страната ни. 

На всяка годишна среща в Одрин обикновено домакин е валията на града, но този път гостите от България са били изненадани с личното присъствие на президента Ердоган, твърдят нашите източници. На срещата от името на Главното мюфтийство е бил главният секретра Ахмед Ахмедов.

На срещата турският президент е наредил на мюфтийте да агитират активно за партията на Лютви Местан у нас. Проведена е и допълнителна тяхна обработка в полза на ДОСТ. Ахмедов е държал реч, в която заявил, че у нас националистите подготвят в следващия парламент законопроект, с който ще се забрани изучаването на религия на майчиният език, разбира се турски.

На срещата с Ердоган е бил и въпросният Ата, заедно с изгонения бивш агент на МИТ. Нашите служби са решили да отстранят второстепенната фигура, вместо човекът на ДИАНЕТ, защото той се ползва с дипломатически имунитет като съветник по религиозните въпроси към посолството и изгонването му би предизвикало дипломатически скандал. Изгоненият турчин е участвал активно в създаването на партия ДОСТ, твърдят запознати. Останалите двама също са свързани с МИТ и ДИАНЕТ, като са действали в Североизточна България.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ограничение на чуждите за България религиозни сборища...Като в Антверпен, Белгия...не повече от 5 ислямиста на смени в джамийка без минарета... Нека бъдем демократични като...османците. Да ги пъхнем под земята, по близо до шейтана им...
0
 
 
Не трябва да ги гонят,а тихо изхвърляне с белезници в някой голям язовир,и мангото безследно изчезнал!!
0
 
 
Всичко се знае но нищо не може да се направи уви,дадеш ли си веднъж задника край .
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 18.03.2017 г.
0
 
 
Нека отидем всички българи да гласуваме и така да смажем гласовете на турците и циганите!
0
 
 
Алеуия че местан като какав е тук вав бг ?
+1
 
 
Колко още им такива ужшефове...па след 1год.паспортче...оппа БГ гражданство...
0
 
 
В шпионажа има нещо,което кухите лейки по надолу дето се изказват...не вдяват!Колкото повече "спиш" или ги оставяш да си работят,толкова по добре им разплиташ мрежата и ги бъзикаш с осветляване на дребните риби...да се сещат големите.И да не знаят доколко им знаеш спатиите докато си мислили,че си спал.Бързането в шпионажа е аматьорщина!
+2
 
 
АКО ТУРЦИЯ СИ МИСЛИ ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЯТ ТЕХНИТЕ ХОРА ОТ НАШИТЕ СЛУЖБИ ТО ТЕ ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖАТ ПОНЕ 60 ПРОЦЕНТА ОТ НАШИТЕ ТУРЧИЛЯ СА ДОНОСНИЦИ ТАКА ЧЕ СКРИТО И ПОКРИТО НЯМА
+2
 
 
Абе всички мангали вън от България
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: