Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Пътят довежда инвестиции - нови пари, приходи
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 19.03.2017Коментари (1)1871
©
Трябва да сме по-обединени от всякога като нация, защото атаките, които заплашват Европа, не са измислица. Опонентите ни водят ожесточена кампания - обиждат и заклеймяват. ГЕРБ се противопоставя на омразата и разделението, защото обществото се нуждае от единение и политиците им го дължим. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Велико Търново. Той даде пример с ожесточените конфликти в Крим и в Косово и с напрегнатата ситуация в Гърция, Румъния и Македония.

Борисов обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. 

"Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре", каза той. 

Според Бойко Борисов говоренето на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че са патриоти много напомня на стиховете на Ботев. "Вечер в кръчмата са силни в словата си, а на сутринта разбират за какво става въпрос. Получава се така, че никой не иска да управлява реално. По-удобно е да бъдеш в опозиция", посочи лидерът на ГЕРБ и подчерта, че партията дава реални решения за България.

Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. 

"Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно. В същото време представителката на БСП в Хасково казва: "Ужас! Нападат ни! Да изпращаме армията". Военните са нашите близки и деца, а техните деца са в Америка", коментира още Борисов.

Бойко Борисов подчерта пред присъстващите, че ГЕРБ е единствената партия, която не е била в коалиция с ДПС. По думите му, съвместни действия между ГЕРБ и ДОСТ са изключени. "Горд съм, че в ГЕРБ всеки кадърен и образован човек може да стане какъвто поиска, без значение от неговото вероизповедание. Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес. ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани", заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че нито една цифра в програмата за управление на ГЕРБ не е измислена. По думите му, всички мерки, заложени в програмата, са реални и са на база на растежа, който е постигнало правителството на ГЕРБ в последните две години. Той изтъкна, че е ясно, че няма кой, освен следващ кабинет на ГЕРБ, да завърши АМ "Хемус". Бойко Борисов обясни, че дори е нямало проект за строеж на автомагистралата, която е било предвидена да стига единствено до Правец. 

"Пътят довежда инвестиции - нови пари, приходи, растеж на икономиката. Става друга България, по друг начин се живее - благодарение на изградената инфраструктура край Пловдив има 140 нови завода и 2 млрд. инвестиции. Има високи заплати и високо квалифициран труд", каза той.

Според председателя на ГЕРБ доходите и пенсиите на българските граждани ще бъдат увеличени на базата на икономически растеж. "Ако харчим, повече отколкото изкарваме, както искат БСП, ще станем като Гърция. Ще подпомогнем възрастните хора, които гледат внучетата си, като им осигурим заплащане около 500 лева на месец. 10% плосък данък дава сигурност на хората и бизнеса. Ще осигурим финансиране до 100% на инвитро процедурите. Колкото опита са необходими, държава ще ги подкрепи", акцентира Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще настоява следващите избори да бъдат мажоритарни. 

"За да изпълним всички приоритети, които сме заложили, се нуждаем от категорична победа на 26-ти март", подчерта Борисов.

Бойко Борисов коментира, че не намира причина за високия резултат на БСП, който дават социологическите агенции, защото те не са направили нищо за хората, а споменът за кабинета "Орешарски" е пресен. "Основните им тези, с които заблуждаваха хората, паднаха с взетите решения в Брюксел. Европейските социалисти подкрепиха резолюцията за бежанците. След това подкрепиха СЕТА. Отидоха и потвърдиха всичко, което говорихме за съвместни учения и патрули в НАТО. Подписаха и за флотилия в Черно море - нещо, срещу което ние бяхме твърдо против. Казаха, че ще наложат вето на санкциите срещу Русия, Европейският съвет ги удължи до 15.09. На всички тези срещи присъстваше президентът Румен Радев. Eвродепутаитте на БСП са подкрепили решение да бъдат намалени субсидиите на мините. Това означва вдигане на цената на тока. Това са пет неща, които казаха, че ще направят и излъгаха", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

Борисов даде за пример противоположните твърдения на Корнелия Нинова и Румен Радев за състоянието на държавата. "Нинова казва, че сме разсипали държавата, а президентът, избран от БСП, отиде в Берлин и заяви, че България е стабилна страна с ниска безработица, 14 милиарда фискален резерв, нула дефицит, излишък, 3, 6% ръст на икономиката", коментира още той.

Kметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов заяви пред присъстващите, че 33 милиона са осигурени за развитието на региона по времето на двата кабинета "Борисов". Той изтъкна, че по време на кабинета "Орешарски" безработицата в областта е била висока. "В момента безработицата във Велико Tърново e под 2 %. Бяха реализирани много инфраструктурни проекти. Вече имаме регионалната система за битови отпадъци. Имаме изграден стадион, спортна зала и над 40 санирани блокове", каза Панов.

Бившият вицепремиер Tомислав Дончев представи акценти от предизборната програма на ГЕРБ като наблегна на премахването на бюрокрацията и насърчаването на икономическия растеж. "Отделяме специално внимание на българския учител. Заплатите им ще бъдат увеличени двойнo. Образованието ще бъде задължително за всички български деца, ще го обвържем с получаването на социални помощи. България ще стане по-добра страна за живеене в следващ мандат на ГЕРБ", подчерта Дончев.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: