Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Директор от Варна иска санкции за родители, които не водят децата си на училище
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 20.03.2017Коментари (0)3214
©
Ходенето на училище трябва да е абсолютно задължително и да не бъде допускан никакъв компромис. Това заяви в студиото на Дарик втората в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Варна Таня Петрова. Според нея дори трябва да се прибягва до санкции за родителите, включващи налагане на глоби и лишаване от социални помощи. Петрова, която е директор на ОУ "Петко Славейков" в морската столица, даде пример със западни страни, където децата се водят принудително на училище с полицейски коли. Тя добави, че се прекланя пред усилията на учители, които работят с ученици от етнически групи.

Действащите държавни стандарти не са подходящи за българската образователна система и има компоненти, които трябва да бъдат променени радикално, смята Петрова. Като пример тя посочи Наредбата за приобщаващото образование, която не задава прости алгоритми как да се постъпва с проблемни ученици.

"Обществото е много чувствително към темата за децата с агресивно поведение, които стават все повече,. Учителите нямат допълнителната квалификация да се справят тези проблеми", коментира Петрова.
На българското образование му липсва доверие към системата, по-голяма свобода на учителите и по-голяма доверие към тях, каза още кандидатът за депутат.

"Децата имат невероятни дигитални умения, които трябва да се използват в процеса на обучение. Учителите трябва да бъдат образовани, за да разбират дигиталните възможности на своите ученици и да ги използват. През XXI в. няма как да се постигат високи резултати в образователна сред от XX в. Например, децата не трябва да си гледат гърбовете по шест часа, а да бъдат подредени в класните стаи по друг начин. Учителят не трябва да стои зад катедра, а да се движи сред тях. Не може с модерна техника да се промени старата среда. Наличието на много компютри не прави образованието модерно", каза още кандидатът за депутат.

Таня Петрова, която е от гражданската квота, изтъкна, че никога не била партиен член. Тя обаче се подписвала под всяка дума в предизборната програма на ГЕРБ за образованието и именно поради тази причина се съгласила влезе в листата.

"Оптимистичното е, че във всички политически програми се говори отговорно за образованието то е приоритет на партиите", завърши Петрова.




Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: