Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павлова: Създаването на икономическа зона ще привлече повече инвеститори в региона
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 21.03.2017Коментари (0)2001
©
Създаването на икономическа зона, за която вече беше подписан меморандум между общините Варна, Белослав, Аксаково и Девня, ще даде възможност за привличане на повече инвеститори в региона. Това заяви по време на среща с жители на Белослав водачът на листата на ГЕРБ-Варна Лиляна Павлова. На събитието присъстваха и кандидатите за народни представители Стоян Пасев и Веселин Цонев, както и кметът на Белослав Деян Иванов.

Павлова бе категорична, че за да функционира добре икономическата зона за иновации и развитие трябва да се запазят данъците, както е разписано в управленската програма на ГЕРБ. "Нашите опоненти искат да ги повишат. Ако това се случи, ще отблъснем инвеститорите", коментира тя. Като ключови приоритети на ГЕРБ Павлова очерта образованието, здравеопазването, цялостното завършване на АМ "Хемус", разширяването и модернизацията на пристанище Варна Запад и обособяването на Варна като атрактивна туристическа дестинация за 4 сезона.

"За нас образованието е стратегически приоритет. Важен е и фокусът върху професионалното образование, висшето също трябва да произвежда качествени кадри за бизнеса", коментира Павлова и допълни, че в сферата на здравеопазването ГЕРБ предвижда реформа на филиалите в спешната помощ.
"Белослав е с най-ниска безработица в региона. Трябва да инвестираме повече за по-добро развитие на града", каза бившият регионален министър и изрази позитивни впечатления от санираните сгради в общината по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища. "Надявам се да довършим и останалите сгради - за 5 от тях има подадени документи", отчете Павлова и апелира за убедителна подкрепа на предстоящите избори, за да се формира след това здраво и стабилно правителство.

Лиляна Павлова коментира, че през изминалия мандат ГЕРБ е била в сложен коалиционен кабинет и не е направено достатъчно в секторите образование, здравеопазване и социална политика. Затова сега предстои усилията да бъдат насочени именно в тази посока.

Водачът на варненската листа на ГЕРБ очерта като важни приоритети за община Белослав рехабилитацията на съществуващата улична мрежа и тротоарите, реконструкцията на канализационната мрежа в кв. "Стара гара", в землището на село Разделна, както и ремонта на 800 м напорен водопровод от канална помпена станция в с. Езерово до пречиствателната станция за отпадни води във Варна.

Кметът на община Белослав инж. Деян Иванов отправи благодарност към Лиляна Павлова в качеството й на министър на регоналното развитие и благоустройството: "Благодарение на г-жа Павлова и МРРБ община Белослав ще се сдобие с общ устройствен план, ще бъде 100% завършен водният цикъл в с. Разделна и активно се работи по програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради - вече са санирани 3 блока, за други 5 са подадени документи", заключи Деян Иванов.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: