Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приведоха в изпълнение присъдите на двама опасни рецидивисти и непълнолетния им съучастник
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 21.03.2017Коментари (0)682
©
Окръжната прокуратура в Шумен приведе в изпълнение ефективните присъди на двама опасни рецидивисти и техния непълнолетен съучастник за грабеж, придружен с нанасяне на телесни повреди. Присъдите на тримата, произнесени от състав на Шуменския окръжен съд на 21 февруари 2017 г., са влезли в сила на 9 март 2017 год.

20-годишният Стефан Михайлов и 24-годишният Радослав Иванов, и двамата от Шумен, ще изтърпяват 6-годишни ефективни присъди при строг режим в затвора в Ловеч. 17-годишният шуменец Станимир Славов ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца в поправителен дом във Враца.

На 3 януари 2017 г. осъдените влезли в дома на възрастна жена. Радослав и Стефан имали информация, че тя държи в дома си значителна сума пари и злато. Предложили участие и на непълнолетния 17-годишен Станимир, който приел, за да си набави средства.

Пред нароченото за проникване жилище преценили, че има риск да бъдат заловени, и се насочили към дом на ул. "Шуменска крепост". По информация на Стефан Михайлов в къщата живеела възрастна жена с няколко болни момичета. Със стълба се качили на терасата на втория етаж. Вратата се оказала незаключена и тримата влезли в коридора на жилището.

Стефан намерил дървена тояга в коридора на жилището, обитавано от четирите жени, и накити, които Радослав взел. Шумът от действията им накарал възрастната жена да излезе от стаята и да провери какво се случва. Тя била посрещната с удари по тялото и главата с дървената тояга, както и с ритници. На помощ на роднината си се притекла нейна близка, която била съборена на земята с удари по лицето. В стаята останали дъщерите на една от пострадалите жени, които били парализирани от страх от вида на тримата нападатели.

Като не намерили ценни вещи, нападателите взели мобилен телефон със СИМ-карта и напуснали дома.

Съдебномедицинската експертиза на двете пострадали жени установила множество травматични увреждания, счупени носни кости и челюст, фрактура на скулната дъга, контузия на мозъка, хематоми. По лицето на едната пребита жена съдебните медици открили отпечатък от подметката на обувката на един от нападателите.

За 24-годишния Радослав Иванов това ще бъде 6 присъда. Съучастникът му - 20-годишният Стефан Михайлов е осъждан 9 пъти. За непълнолетния Станимир Славов ще изтърпява ефективна присъда за първи път.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: