Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Ще подкрепим реконструкцията на околовръстното шосе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 24.03.2017Коментари (3)4339
©
Необходими са промени в Закона за устройство на територията, за да реализираме ангажимента, свързан с опростяването на режимите. След като той бъде преработен, ще се сложи край на куриозите при проектиране на сгради. Това заяви по време на среща с архитекти и представители на строителния бранш водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова.

На събитието присъстваха и кандидатите за народни представители от варненската листа Стоян Пасев, Даниела Панайотова, Йордан Павлов, Николай Малев и Пламена Василареас, както и главният архикет на Варна Виктор Бузев.

По време на срещата архитектите се обединиха около позицията, че след последната редакция, законът е подобрен, но се нуждае от още изменения, защото администрацииите са натоварени с много отговорности по отношение на одобряването и съгласуването на проекти. Павлова ги увери, че предстои законът да бъде преработен.

В рамките на дискусията представителите на строителния бранш повдигнаха въпроси, свързани с опазването на паметниците на културата, Закона за обществените поръчки, обособяването на синя зона във Варна, ремонта на пътя за Златни пясъци и укрепването на свлачището "Трифон Зарезан".
Лиляна Павлова изрази становище, че районите с изградени промишлени и икономически зони трябва да бъдат подкрепени с изграждане на градска инфраструктура. 

Тя разясни, че се е убедила в това по време на срещите си с бизнеса. Водачът на листата на ГЕРБ припомни, че вече е подписан меморандум за обособяване на икономическа зона за иновации и развитие на територията на общините Варна, Аксаково, Девня и Белослав. Тя увери архитектите и представителите на строителния бранш, че ключов приоритет за ГЕРБ е цялостното изграждане на АМ "Хемус". И изтъкна, че ще се акцентира и върху намаляване на административната тежест. Павлова посочи, че трябва да се работи в посока запазване на сградите, които са паметници на културата
Лиляна Павлова коментира, че в Закона за обществените поръчки не са необходими промени: ". Новият закон изцяло синхронизира новата европейски директива. Проблемът е с подзаконовата уредба и липсата на типизация на документация". 

Водачът на листата на ГЕРБ заяви, че всяка община трябва да бъде подкрепяна, за да не губи време и да обявява общестевени поръчки под условие за избор на изпълнител. "Сключването на договор трябва да се случва след осигуряване на финансирането", категорична бе тя.

Пътната инфраструктура във Варна също бе част от разискваните проблеми. Присъстващите на срещата отправиха въпрос към Павлова за втори Аспарухов мост в града. И засегнаха проблемите на прилежащите територии или т.нар. селищни образования, които не са обслужени по отношение на инфраструктура - ВиК и пътища. "Когато имаме икономическа и промишлена зона, когато се развие туризмът към общините Аврен, Бяла и Долни чифлик, ще дойде времето и на втори Аспарухов мост. Още не сме приключили с ремонта на съществуващия мост. Затворихме го за три месеца заради ремонт и варненци се оплакваха от задръстванията.

Необходимо е търпение", коментира Лиляна Павлова. И добави, че ГЕРБ ще подкрепи реконструкцията на околовръстното шосе във Варна, за да се изнесе тежкотоварният трафик. Тепърва предстои общината да подготви идеен проект.

По отношение на организацията на движение и паркирането във Варна Лиляна Павлова подчерта, че главният архитект и общинската администрация трябва да бъдат по-решителни. По време на дискусията бе коментиран и проблемът със свлачището "Трифон Зарезан", което все още е активно. Лиляна Павлова коментира, че са извършени анализ, проучвания и сондажи. Избран е идеен проект, който предвижда изграждане на мостово съоръжение над съществуващия път с дебели пилоти. Те ще действат като укрепващо съоръжение.

ГЕРБ поема ангажимент и за ремонт на пътя Варна - Златни пясъци, заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ Лиляна Павлова.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще подкрепи,че кой иска от вас подкрепа бе мазни,лъжливи,крадливи сперматозоиди недоразвити.....
0
 
 
aйде г-н Пасев че преди много години по аспарухов мост нямаше такова натоварване и ругатни ,пътна полиция и другите да си влязат в действие
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: