Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Обогатяват правната култура на бъдещите икономисти във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:34 / 24.03.2017Коментари (0)1013
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес - 24 март 2017 г. Председателят на Административен съд - Варна - Тинка Косева и Ректорът на Икономически университет - Варна - проф. д-р Пламен Илиев подписаха официално договор за сътрудничество между Административен съд - Варна и Икономически университет - Варна.

Председателят на Административния съд подчерта в изказването си, че с подписването на договора за партньорство, ще активираме усилията на академичната и магистратската общност за надграждане на правни познания у студентите. 

"Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и разширяване на правните познания на студентите, изучаващи икономически специалности" - каза съдия Тинка Косева и изтъкна нуждата от съвместна работа, с цел младите хора да имат повече възможности да проследяват в реално време административни дела и да ги обсъждат с магистратите от Административен съд - Варна.

Ректорът на Икономически университет - Варна отчете, че сътрудничеството дава възможности на Катедра "Правни науки", за осигуряване на допълнителна разширена практическа подготовка на студенти през отделните семестри. "Нашата амбицията е за разширяване и развиване обучението на студентите, с цел осигуряване на тяхната допълнителна практическа правна подготовка, като това да способства и за подготовката на кадри за съдебната администрация" - каза проф. д-р Пламен Илиев и припомни факта, че в Икономически университет - Варна са се изучавали правни дисциплини още от самото му създаване, като към момента университетът обучава докторанти по програма "Търговско право", а академичното ръководство има амбицията за разкриване на допълнителни възможности в учебните програми на Икономически университет, за обучение на студентите по правни дисциплини. 

В договора за сътрудничество между Икономически университет - Варна и Административен съд - Варна са включени и възможности за провеждането на редица съвместни научни прояви: конференции, кръгли маси.
След официалното подписване на договора, Председателят на съда връчи на Ректора на Икономически университет Почетен юбилеен знак на Административен съд - Варна, изработен по повод 10-годишнината от създаването му, като изрази увереност в съвместната дейност между двете институции и получи от проф. д-р Пламен Илиев, в знак на готовност за съвместното партньорство, графика на Тома Томов с изображение сградата на Икономически университет. 

На официалната церемония по подписването на договора за сътрудничество присъстваха още Борислав Милачков - заместник-председател на Административен съд - Варна, доц. Андриана Андреева - ръководител на Катедра "Правни науки" при Икономически университет, членовете на академичния състав на катедрата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: