Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Босненският Индиана Джоунс идва във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:12 / 29.03.2017Коментари (0)892
©
Откривателят на босненските пирамиди проф. д-р Семир Османагич идва в България през април по покана на създателя на маршрутите до там Асен Асенов. Босненският Индиана Джоунс ще изнесе лекция на 1 април в София, от 17 ч. в бившето кино "Левски". В Пловдив срещата ще се проведе в "Гранд хотел Пловдив" на 2 април от 18 ч. На 4 април проф. Османагич ще бъде в Бургас, там срещата ще е от 18 ч. в Морското казино, а на следващия ден - 5 април, от 18 ч. ще изнесе лекция в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна.

Проф. д-р Семир Османагич твърди, че пирамидите в Босна са с хиляди години по-стари от египетските. Учени от цял свят признават, че разкриването им ще доведе до пренаписване на учебниците по история. На лекциите в България босненският Индиана Джоунс ще разкрие коя е цивилизацията, построила тези древни съоръжения и какъв е нейният произход и защо можем да твърдим, че точно Балканите са люлка на нашата цивилизация и какви знания са владеели хората от времето на босненските пирамиди.

Кой е Семир Османагич?

Роден в Босна на 1 юни 1960 г. Завършва всички основни степени на своето образование в Сараево. Учи социология, политически науки, история, икономикa.

В средата на 80-те години на ХХ век започва работа в металургичния гигант United Metal Industry, в Сараево. През 1989 г. основава собствена компания и малко по-късно емигрира в САЩ. Днес археологът писател бизнесмен живее и работи между Хюстън и Високо. Разкопките в долината на пирамидите и тяхното проучване се превръщат в дело, смисъл и верую на живота му. Преподава антропология в Американския университет в Босна.

Автор е на 10 книги, посветени на древните цивилизации, които са издадени в САЩ, Турция, Хърватска, Естония, Босна и Херцеговина . На основата на "Цивилизациите преди официалната история" продуцира 14-сериен документален филм "В търсене на загубената цивилизация".

Топ новината за съществуването на уникалните пирамидални съоръжения в сърцето на Балканите изстрелва Сам Османагич и неговото откритие във фокуса на световните медии CNN, ABC, European TV, BBC, National Geographic channel.

Босненския Индиана Джоунс определя организирането и провеждането на археологическите разкопки във Високо до край, като мисията на живота, с главно "М". Вярва, че откритието му ще доведе не само до пренаписване на човешката история, но и ще даде на съвременната цивилизация ключ към нов еволюционен избор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: