Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Купата на Камчия ще блести в ръцете на най-добрите грации и ездачи
Автор: Екип Varna24.bg 09:28 / 30.03.2017Коментари (0)674
©
Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е организатор и домакин на две престижни спортни събития за купата на СОК "Камчия". На 31 март и 1 април в модерната спортна зала на комплекса ще се проведат III Международен турнир по художествена гимнастика и I Международен турнир по паркур.

Два дни красотата и грацията на гимнастичките ще си партнират с бързината и силата на момчетата, които преодоляват препятствия и гравитация. Официалното откриване на турнирите ще е 31 март 2017 г. (петък) от 14.00 ч. в Спортен комплекс "Камчия", а състезателните дни и в двете дисциплини ще бъдат с вход свободен за гости и посетители.

За трета поредна година "Камчия" събира повече от 200 гимнастички на възраст от 4 до 19 години. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по художествена гимнастика и е организирано от СОК "Камчия", Спортен клуб по художествена гимнастика "Левски Илиана", "Левски Плюс" и "Звезден свят 2012" ООД.

Главен съдия на турнира ще е дългогодишният международен съдия Нина Алексиева, която бе удостоена с почетна диплома за заслуги като съдия по художествена гимнастика от Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика с решение от 15 август 2016 г. от Рио де Жанейро. Главен секретар по традиция е Ели Докузанова.

Очаква се в "Камчия" като треньори да пристигнат и две от златните български момичета - Любомира Казанова и Християна Тодорова.

По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали, а Купата на СОК "Камчия" ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител на миналите издания на турнира е тимът на Спортен клуб "Левски Илиана".

С изключителен интерес се очаква и I Международен турнир по паркур за Купата на СОК "Камчия". В него ще се включат над 50 състезатели, които ще се състезават в две категории - до 17 години и над 17 години в дисциплините бързина и атрактивност. Награда ще получи и най-възрастният участник. Организатори на атрактивното спортно събитие са СОК "Камчия", "Фрийрън България", в партньорство в Българската федерация по гимнастика, Гимнастически клуб "Левски Спартак - 08", Спорт Еволюшън и Титан Фитнес.

Веднага след откриването на турнирите за Купата на СОК "Камчия" двукратния световен шампион по фрийрън и паркур Делян Димитров ще направи опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес с изпълнение за време на фигурата "самолет на земя".

Специални помощници в организацията на турнира ще са децата от Частното средно училище "Юрий Гагарин" в "Камчия".

От 15 ч. същия ден в киноконцертната зала в комплекс "Черноморски" ще започне патронния празник на Училището на бъдещето с концерт-спектакъл на тема "Различни, но заедно". Водещото послание на събитието, в което ще участват повече от 200 ученици е свързано с мечтата за мирния Космос, завещна от Гагарин. Мечта, която обединява космонавти от различни националности, религии, раси - заедно в Космоса, заедно и на Земята.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: