Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Учител, блудствал със свои ученички, обжалва 8-годишна присъда
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 30.03.2017Коментари (0)873
©
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд днес е 8-годишна присъда на Окръжен съд-Силистра (ОС-Силистра), спрямо старшия възпитател Илиян Василев, признат за виновен за блудство със 6 малолетни негови възпитанички, както и за разпространение на порнографски материали в социалната мрежа Facebook.

През ноември миналата година, при условията на съкратено съдебно следствие, пълно признаване на всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт, първата съдебна инстанция е признала вината на старши възпитателя в начален курс на обучение в у-ще "Хр.Ботев", в Дулово, затова, че от ноември 2014г. до месец май 2015г. в дома си, където преподавал частни уроци по музика и пеене, няколкократно извършил блудствени действия със 6 свои ученички, ненавършили 14-годишна възраст. 

ОС-Силистра е наказал преподавателя и затова, че в края на април 2015 година разпространил в социалната мрежа Facebook порнографски материали за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години. Камерата, с която са били заснемани децата е била открита от разследващите в тоалетната на жилището на подсъдимия. Чрез Фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група "Приятели докрай", в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание.

Пресслужбата на съда припомня, че при тази привилегия на закона, първоинстанционният съд е редуцирал наказанието от 12 години "лишаване от свобода" на 8 години затвор, при първоначален строг режим и е определил глоба в размер на 2000 лева. 

Съдът в Силистра е отчел становището на експертите, изготвили Съдебно-психиатрична експертиза, които са установили разстройство в сексуалното влечение на подсъдимия към момичета в края на малолетната си възраст. Друго експертно заключение пък посочило, че за децата, станали обект на това посегателство, нямало сериозни травми и поражения върху физическото и психическото им здраве.

В хода на съдебното заседание днес представителят на Апелативна прокуратура не поддържа протеста на ОП-Силистра, която настоява за наказание от 10 години затвор. Прокурорът днес намира, че блудството с 6 малолетни лица, извършено от техния учител и в продължителен период от време като отегчаващи вината обстоятелства, е балансирано с чистото съдебно минало и липсата на тежки последствия за децата, обстоятелства, които смекчават вината на подсъдимия.

Според защитата на Василев, първоинстанционният съд не е мотивирал размера на наказанието, който бил несправедливо завишен, без да бъдат отчетени смекчаващите вината обстоятелства. Илиян Василев, който е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от края на юни миналата година заяви, че обвиненията срещу него са нелепи, че очаква да бъде оправдан, за да изчисти името си и да се върне на работа като преподавател.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установения от закона 30 дневен срок.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: