Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриха обновения корпус на ОУ "Черноризец Храбър“ във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 31.03.2017Коментари (0)5306
Кметът на Варна Иван Портних и директорът на ОУ "Черноризец Храбър" Соня Стоянова откриха днес реновирания корпус на училището. "Продължаваме с усилията си да създаваме условията на най-малките варненци, за да могат те да учат в една приятна среда. Поздравявам ръководството и целият екип на училището, защото е видно, че добре се справят с образованието на най-малките ни съграждани", заяви кметът Иван Портних. На събитието присъстваха още Христо Иванов, зам.-кмет, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна и Звездин Стоилков, директор на ОП "Инвестиционна политика". Извършените дейности включват конструктивно укрепване на сградата, ремонт и обособяване на помещения за целодневно обучение на 5 и 6- годишните деца, ремонт на библиотеката и учителската стая.

"Инвестициите ни в ОУ "Черноризец Храбър" продължават с изграждането на ново спортно игрище в двора. Това е едно от десетте училища, където ще се реализира този пилотен за цялата страна проект на стойност около 3 млн. лв. Вярвам, че до 2 месеца ремонтите във всичките училищни дворове ще са приключили и ще имат съвременен и отговарящ на всички изисквания вид. Няколко от обектите вече са готови, но не си позволихме да ги откривам предизборно. Целта ни е да подобрим спортно- материалната база на училищата, а извън учебния процес тези игрища да могат да се използват и от гражданите", заяви кметът Иван Портних, който направи цялостен оглед на двора. Той допълни още, че е готов и проекта за ремонт на оградата на училището и ще се извърши цялостна рехабилитация на прилежащата ул. "Студентска". Соня Стоянова съобщи, че през годините са извършвани подобрения, има направена хидроизолация на покрива, а на разположение на ученици и учители е модерно оборудване.

"Вярвам че с общи усилия ще успеем да преобразим образователната инфраструктура в обхвата на целия град. Инвестицията в най-малките варненци е важна, защото това е най-ценния ни капитал. Градът е утвърден образователен център, но трябва да надграждаме постигнатото. Каузата Варна - град на знанието започва от най-малките варненци, минава през целия процес на училищното образование, в тясно партньорство с университетите, кариерно развитие и реализация тук във Варна и в резултат на това по-високи доходи. Няма как да разчитаме за развитието на една работеща икономика в града и региона, ако не инвестираме в образованието. Това сме извели като наш основен приоритет - Варна е и ще бъде иновативен град, който да създава условия всички прекрасни деца да останат и да живеят тук, да развиват и Варна, и България", каза кметът Иван Портних.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: