Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младежкият Червен кръст ще обучава деца на здравословно хранене
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 02.04.2017Коментари (0)1028
©
Фокусиране на общественото внимание към затлъстяването на децата и младите хора и разработване на програми за обучение по здравословно хранене и здравословен начин на живот за различни възрастови групи деца и младежи - това е една от задачите, по които Българският младежки червен кръст ще работи активно през 2017 г.

Мащабният план, включващ 79 дейности, бе приет на Националния събор на БМЧК, който се проведе от 31 март до 2 април в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" край Варна. Над 70 делегати от цялата страна участваха в най-висшия форум на хуманитарната организация.

Доброволците на Младежкия червен кръст са надхвърлили 360 000 души, а младежките аварийни екипи в страната са 21 с 386 членове, обяви председателят на БМЧК Мария Христова, която представи отчета на организацията за периода 2015-2017 г. Днес, 2 април, делегатите на събора избраха ново ръководство с председател Станимир Бояджиев и 6-членно Оперативно бюро. В неговия състав влиза и Ирина Димитрова, делегат от Варна.

Също днес бяха обявени резултатите от класирането на участниците, кандидатствали с проекти предложения за финансиране от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на Българския младежки червен кръст на областно и междуобластно ниво "Мисли глобално, действай локално". Сред инициативите, спечелили финансиране, е проектът "Различни заедно" на БМЧК - Варна. Целта на проекта е да запознае младите хора с основните правила и принципи на международното хуманитарно право и да способства за формирането на тяхната активна позиция към защита на човешките права, уважение към личността и човешкото достойнство. В проекта ще участват доброволци от клубовете в Варненска област, единайсетокласници от 7 училища на територията на региона и чуждестранни студенти от Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов". 

По време на гостуването си във Варна делегатите на Националния събор на БМЧК бяха приети от командира на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и се качиха на военен кораб, където участваха в съвместно учение с ВМС и демонстрация по оказване на първа помощ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: