Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Смъртта на Деймън от Варна обвита в мистика
Автор: Екип Varna24.bg 08:30 / 04.04.2017Коментари (8)11035
© фейсбук
Причините, довели до смъртта на 14-годишния Деймън Душев от Варна, засега остават загадка. Текат процесуално-следствени действия за установяване фактите и обстоятелствата, довели до трагедията, но към момента няма открити улики, които да сочат, че ученикът е станал жертва на престъпление. 

Категоричен факт е обаче, че Деймън е бил тотално неадекватен във фаталната нощ, довериха пред БЛИЦ негови приятели. Ето какви притеснителни факти, свързани с мистериозния случай, научи репортер на медията ни: 14-годишният Деймън е бил усмихнато, ведро момче, харесвано от приятелите си и съучениците си. Не е имал проблеми и конфликти с никого, не е изпадал в депресивни епизоди, или поне не е имало видими проявления. От заможно семейство е, според неговите приятели. 

Живеел в неконфликтна среда. Майка му е рускиня, има собствен бизнес, от който печели добре. С бащата на Деймън - таксиметров шофьор, са разведени и от скоро живее с друг мъж. Според близките приятели на Деймън, той приемал много добре пастрока си и се разбирал с него. Съучениците и близките на младежа, чието тяло бе намерено безжизнено пред входа на кооперацията, в която живее на адрес "Осми приморски полк" 28, е абсолютно изключено той да се е самоубил. Те не виждат причина осмокласникът да посегне не живота си. 

В дните и седмиците преди трагедията Деймън с нищо не е показвал да е разстроен, нещо да му тежи или да има проблем с някого. Към момента обаче няма никакви улики, които да сочат, че той е станал жертва на криминално деяние. Причината за смъртта на момчето е височинна травма. Към момента няма данни той да е станал жертва на побой.

Установено е, че по всяка вероятност е полетял от прозорец на стълбищна площадка между 6-и и 7- етаж на входа в, който живее. Причините и начина, по който това се е случило - ето това е мистерията, над която се опитват да разплетат разследващите и прокуратурата. Паднал ли е, скочил и е бутнат ли е - нито една от тези версии не се изключва към момента. Самият факт обаче, че по случая се занимава Районната прокуратура във Варна, както и професионалната логика, сочат, че случая се работи като самоубийство. Или по-конкретно - "склоняване към самоубийство", както е квалифицирано в Наказателния кодекс, с предвидена в закона цел изчистване на всички съмнения по отношение на конкретен случай. 

А такива при тази трагедия определено има... Деймън е бил на дискотека във фаталната вече. Отишъл е с четирима свои приятели и бивши съученици - две момчета и две момичета, чиито имена ще спестим. Нощното заведение, в което са били е "Премиум". От разказите на други негови приятели пред наш репортер става ясно, че осмокласникът е пил водка. Употребата на алкохол за него била нетипична, твърдят още те, защото се занимавал с бойни изкуства и по-точно - състезавал се в ММА борбите. 

Негов приятел сподели, че първоначално Деймън бил с в една компания с тези, с които отишъл в дискотеката, но впоследствие се насочил към друга. Там започнал да пие водка и по едно време станал тотално неадекватен. Негови приятели, които в това време са били в заведението, довериха пред наш репортер, че осмокласникът от Първа езикова гимназия във Варна е бил толкова зле, че се наложило от персонала на заведението да го изгонят. 

Друг е въпросът, как същият този персонал е позволил на едно 14-годишно момче да се налива с водка. Има и друг особено притеснителен факт. А именно, че според разказите на приятели и съученици на Деймън във фаталната нощ около него се е навъртал непълнолетен дилър, особено популярен сред компанията им, за когото няма съмнения, че пласира дрога. Те са категорично, че 14-годишният ученик никога не е употребявал дрога, сам не би взел, но не просто не изключват хипотезата въпросният дилър да му е сипал нещо в чашата, а са убедени, че по всяка вероятност това е така. Твърденията и опасенията им са свързани с трудно обяснимите следи на стълбищната площадка, от където е полетял Деймън. 

След като е бил изгонен от дискотеката младежът се е качвал пеша по стълбите по простата причина, че кооперацията няма асансьор. Не е ясно дали е имало някой с него, но това лесно може да бъде установено, защото на 5-6 метра е разположена охранителна камера на банка в непосредствена близост до блока, на чиито записи е запечатано всичко, включително и самото падане. Особено сериозно съмнение будят следи от пръстите на Деймън по перваза на прозореца, от който е полетял. 

Невероятно и на практика невъзможно е, ако той е решил да се самоубие, хем да е скочил, хем да е висял. В нито една посока при падане на тялото, няма как да се получат въпросните следи. На мястото разследващите са снели дактилоскопни следи от дограмата, както и от цялото местопроизшествие. Предстои до ден два да излязат и хистологичните проби, които ще покажат има ли наличие на опиати и алкохол в кръвта на младежа.



Още по темата: общо новини по темата: 9
08.01.2018 »
28.09.2017 »
22.06.2017 »
01.06.2017 »
10.04.2017 »
05.04.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ква мистика бе ? Мистерия. Тва са две съвсем различни неща.
+1
 
 
Не мога да остана равнодушен относно случилото се с това дете. Познавам го от 3 годишна възраст. Семействата ни поддържат близки взаимоотношения. Поднасям най-искрени съболезнования от името на цялото ни семейство на родителите на Дейман Душев. Това, което ме възмущава е жестокостта на хората, които си позволяват да отправят негативни коментари и да си правят погрешни изводи без да са запознати с реалната ситуация. Възмутен съм от българската преса, която разпространява лична информация без да се съобразява с установеното законодателство, касаещо тази информация. От случаи като този, медиите често чрез публикуване на лична информация се опитват да привлекат обществения интерес и да си направят (PR) , без да се замислят за това как ще се почувстват близките на пострадалите. За съжаление, в държавата има закони които не винаги се спазват, но по-лошо е когато правозащитните органи стоят безучастни. Призовавам всички органи, институции и обществото да предприемат необходимите мерки за да се изясни случая до край и да излезе истината за това. Нека това не бъде поредният случай, който остава неразрешен! Виновниците трябва да се открият и трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. Дейман е от добро семейство, беше отличен ученик и възпитано момче. С интерес изучаваше различни езици, занимаваше се усърдно със спорт и печелеше награди. Голямата му мечта беше да се реализира в сферата на Националната сигурност на Република България. Аз никога не бих повярвал, че той съзнателно би употребил наркотични вещества, както беше описано в пресата. Каква лъжа?! Въпросът ми към държавата е по какъв начин тя ще осигури безопасността на хората? Трудно е ежедневно да осъзнаваш, че живота на хората и децата е застрашен. Властите същевременно не могат да осигурят необходима безопасност на нашите граждани и деца съгласно Конституцията на Р. България. Какво ще се случи с България, след като ние не можем да защитим собствените си деца които са нашето бъдеще? Има много хора които споделят моето становище и за това аз предлагам всички да се обединим и да се опитаме да разрешим този проблем на държавно ниво. Предлагам тази промяна да стартира от нашия град Варна като се надявам на съответната подкрепа от страна на местните власти. Аз имам конструктивни предложения, които могат да се обсъдят с местните власти. В момента моето сърце се къса от болка, тъй като не мога да остана равнодушен от загубата на Дейман. Да почива в мир! Той винаги ще бъде с нас!
Aнонимен
на 04.04.2017 г.
+1
 
 
Поредният кошмар. Жалко за детето! Тези от дискотеката изгонили момчето (защо изобщо е било допуснато там??) и правилно, но защо не са изгонили "непълнолетен дилър, особено популярен сред компанията.."!! Сигурно делят с него от продажбата на дрога!!! Това е директно за прокуратурата!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: