Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ученичка от Варна ще участва в националното състезание по правопис на английски език
Автор: Екип Varna24.bg 14:01 / 04.04.2017Коментари (0)1343
©
По време на Регионалната квалификация на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017, която се проведе в събота във Варна, се класираха трима ученици. Победителите са седмокласничката Виктория Бойков Петрова от ОУ "Петко Р. Славейков"-Варна, Енислав Енчев Енчев от СУ "Св. Климент Охридски"-Добрич, Красимир Галинов Велков от СУ "Сава Доброплодни" - Шумен. Трите деца се класират за националния финал, който ще се проведе на 6 май т.г. в град София. Заедно със своите учителите по английски език, те ще участват и в летен езиков лагер през м. юли.

На регионалното състезание във Варна премериха сили в спелуването ученици от Бургас, Обзор, Аврен, Генерал Тошево, Върбица, Никола Козлево, Пет могили, Варна, Провадия, Добрич и Шумен.

На 1 април 2017 г. още седем града бяха домакини на регионалните квалификации, които се проведоха в Сливен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Разград, Пловдив и София.

Над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието, които се проведоха до началото на март месец. Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните квалификации. Предстои финалът на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017 , на който ще се излъчи националният Spelling Bee шампион.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "Bе good to others". Месец февруари беше обявен за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Организаторите от фондация КОРПлюС насърчиха учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях.

Състезанието Spelling Bee се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие -КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България" и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет, Тестов и езиков център АВО, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: