Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Горските стопанства в Провадия и с. Цонево подариха дръвчета на ученици
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 04.04.2017Коментари (0)2157
©
Седмицата на гората се отбелязва в Провадия и в с. Цонево с поредица от залесителни инициативи, в които участват много деца.

Под ръководството на ДГС "Провадия" и със съдействието на община Провадия за учениците от СУ "Димитър Благоев", І ОУ "Христо Смирненски" и ІІ ОУ "Иван Вазов" беше организиран истински празник, посветен на грижата за природата. Служителите на горското стопанство подготвиха множество забавни игри и викторини, в които децата изявиха своите знания за зеленото богатство на България. Всеки отбор, участвал в състезанията, получи от Владимир Семов - служител в стопанството, дръвче, което да засади в двора на училището си. Сред подаръците, предвидени специално за малките лесовъди, имаше медали, плакети и грамоти, както и тениски.

И тази година ДГС "Провадия" спази традицията и по повод Седмицата на гората предостави млади фиданки от дървесните видове червен дъб, цер, липа и черен бор на Туристическо и природозащитно дружество "Орлови скали" - гр. Провадия, на детски градини и училища, както и на Съюза на пенсионерите 2004.

От горското стопанство отличиха с грамоти, плакети и сувенири малките творци от детските градини "Пролет" и "Снежанка", които вложиха много сръчност и въображение в изработката на прекрасни произведения на изкуството от природни материали. Творбите вече са част от експозиция в художествената галерия на града, а техните талантливи автори с гордост показват, че обичат и пазят гората.

Инициативата "Лесовъд за един ден", която организира ДГС "Цонево", също донесе много радост на децата. В рамките на събитието учениците от ОУ "Христо Ботев" в с. Цонево обогатиха своите знания за лесовъдската професия, дейностите по опазването на горите, екосистемите и процесите, които протичат в тях. За всички участници бяха предвидени много подаръци и забавления. Децата с интерес се включиха и в залесяването на дръвчета в района на стопанството и на училището.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: