Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цветна промоция за концерта на Виртуозите на Миланската Ла Скала във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 07.04.2017Коментари (0)1726
©
Варна вече е в очакване на първата си среща с елитния камерен състав на Оркестъра на Ла Скала - най-титуловия италиански оркестър, един от великите оркестри на Европа и света. "Виртуозите на Миланската Ла Скала" идват в морската столица на 30 април по покана на Фондация Елит - ЛИК за голям концерт в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, научи Moreto.net. Музикалното събитие е под патронажа на Италианския културен институт София. Концертът ще бъде на 30.04.2017, неделя, ще започне в необичаен за България късен час - от 21:00 ч.

Концертът е част от Европейския музикален фестивал.

Виртуозите на Миланската Ла Скала са концертмайстори и солисти в оркестъра. Петнайсетте изключителни музиканти изнасят над 200 концерта годишно. Във Варна те идват с най-младия концертмайстор в историята на Ла Скала - възхитителната Лаура Мардзадори, едно от най-обичаните млади имена на музикалния подиум в Италия, всеобща любимка на публика и критика.

Лаура Мардзадори се присъединява към оркестъра на Ла Скала като водеща цигулка през 2014 г., когато е едва на 25 години. Преди да встъпи в тази позиция тя се изявава само като солист и като камерен музикант, но не и в оркестър. Въпреки това, комисията начело с Даниел Баренбойм единодушно я избира за концертмайстор.

Лаура започва да учи цигулка няколко месеца преди четвъртия си рожден ден при Фиоренца Роси, учител по метода на Сузуки, после учи и при Марко Форначари - дългогодишен солист на ансамбъл "I солисти Veneti". На възраст между 17 и 20 години тя в продължение на три годин учи при известния цигулар Павел Берман в Международната академия Срещи с Маестрото в Имола, Италия. От 2008 г. учи при големия цигулар Захар Брон и посещава неговия клас по цигулка във Висшето училище по изкуствата в Цюрих в продължение на две години. В тийнейджърските си години Лаура Мардзадори печели много награди, сред които и специалната награда на Международния конкурс Постакини за най-добро изпълнение на капричите на Паганини. През 2005 г. тя печели най-важния италиански цигулков конкурс - конкурса "Città di Vittorio Veneto", както и специалното отличие Gulli за най-добро изпълнение на Моцартово произведение. Лаура е лауреат и на Международните конкурси за цигулка в Сион и Буенос Айрес. Страстен камерен музикант , тя работи с такива изключителни музиканти като Акардо, Берман, Филипини, Бруно Канино, Менесес, Антони Пей, Лукезини, Бруно Джурана. Напоследък най-чести се изявите й с нейни колеги от оркестъра на Ла Скала. През 2013 г., като член на клавирно трио Amar с Леонора и Лудовико Армелини, тя става носител на престижната награда "XXXII Премио Абиати" на Италианската национална асоциация на музикалните критици, посветена на Пиеро Фарули. През 2010 г. в Ню Йорк тя прави световна премиера на Концерт за цигулка от Оторино Респиги и го записва за музикалния лейбъл NAXOS. Записът, издаден в САЩ през май 2011 г., е приет добре от критиката. През 2012 г. Шломо Минц я кани да запише два урока по цигулка заедно с него за неговата Онлайн музикална академия.

Лаура Мардзадори свири на цигулка Гуаданини, позната под името "екс Клейненберг" от 1783, любезно предоставена й от фондация "Pro Canale" от Милано.

Билетите за концерта са на цени от 50, 60 и 80 лв. с ограничен брой VIP билети по 100 лв. Специално за големия празник Цветница организаторите на концерта пускат промоционални билети на цени с 10 лв. по-ниски от номиналните, на касите и онлайн в тези три дни ще откриете промо цените на билетите за акцията - съответно 40, 50, 70 и 90 лв. Промоцията е в сила единствено в трите дни около Цветница - 7,8 и 9 април.

Билетите могат да се купят от Билетния център на ФКЦ, както и онлайн от сайта на ФКЦ

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: