Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Украйна иска възстановяване на фериботната връзка Варна – Иличовск
Автор: Екип Varna24.bg 14:44 / 12.04.2017Коментари (0)1930
©
Възстановяването на фериботната връзка - Варна - Иличовск, е една от темите, поставена днес от посланика на Украйна у нас Микола Балтажи по време на среща с кмета на Варна Иван Портних."Това е изключително важен проект, затова подкрепих идеята за по-активна работа в тази посока", каза кметът. Микола Балтажи вече е разговарял с представители на "Морска администрация", предаден е проект за сключване на двустранно споразумение между Украйна и България. "Очакваме отговор от българската страна, има въпроси, които трябва да се съгласуват на експертно ниво, в момента работим по този въпрос", заяви Н. Пр. Микола Балтажи.

По време на срещата са обсъдени възможностите за изграждане на черноморска кръгова магистрала - един проект на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, затвърждаването на добрите отношения между бизнеса във Варна и Украйна, включително организиране на икономически форум в морската столица. Поставена е и темата за необходимостта от промени на трудовото законодателство, които да гарантират по-добри възможности на украински граждани да работят в България. Кметът Иван Портних е представил проекта за новите икономическите зони във Варна.

"Надяваме се на добър туристически сезон, ранните записвания и статистиката до момента дават основание да вярвам, че така както през м.г. има 12% ръста на украинските туристи, тази година ще се радваме на повече гости във Варна", каза кметът. "Вярвам, че с въвеждането на безвизовия режим за украинските граждани, броят на туристите в други държави членки на ЕС, включително и в България, ще се увеличи", заяви Микола Балтажи. По негови данни значително се е увеличил броят на украинците, които живеят в страната. Посланикът е помолил Община Варна да се ангажира с осигуряване на престой на украински деца, пострадали от войната. Микола Балтажи благодари за поетия ангажимент за ремонт на паметника на загиналите украинските войници, загинали в Руско-турската война.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: