Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът Иван Портних награди младежи за постиженията им в науката и в спорта
Автор: Екип Varna24.bg 13:35 / 13.04.2017Коментари (0)1927
©
Бивши и настоящи ученици от
III ПМГ "Акад. М. Попов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Великден, кметът Иван Портних награди младежи за постиженията им в науката и спорта. 

"Варна се гордее със своите млади и талантливи деца. Искрено Ви благодаря, че прославятe града ни навсякъде по света. От сърце Ви желая много успехи и занапред", заяви кметът. На церемонията присъстваха Коста Базитов, зам.-кмет, Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт" в Община Варна, Лидия Маринова, зам.-председател на ОбС и Мартин Байчев, председател на комисията по Спорт" към ОбС.

Отличени бяха учениците от курсовете по астрономия в Националната астрономическа обсерватория "Николай Коперник", с ръководител Веселка Радева. Те са разработили проекта "Син Космос", който бе класиран на трето място в Международния конкурс на НАСА за космически колонии. Проектът е отличен в конкуренция с 1500 разработки на над 6 000 ученици от цял свят. Учениците са единадесетокласници в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон" и III Природо-математическа гимназия "Акад. М. Попов". 

За своето постижение, почетни плакети и юбилейни сребърни монети "Варна - Европейска младежка столица", получиха Александър Георгиев, Иво Песев, Димитър Дудренов, Антон Петров, Галина Станева, Леа Шуман, Петър Златев, Момчил Вилиянов, Константин Евтимов, Виктория Славова, Виктор Тодоров. Награден бе и екипът, подготвил учениците: Веселка Радева - ръководител, и научните консултанти Силвия Захариева, учител по физика и астрономия в МГ и Димитър Анастасов, авиоинженер от Летище Варна. Награда получи и Свежина Димитрова, директор на НАОП "Николай Коперник".

"Тези деца представят не само Варна, но и България и наистина заслужават адмирациите, помощта и вниманието. Във Варна учителите и образованието се подпомагат максимално от общината и това не е комплимент, това е факт. Затова благодаря за отношението", каза Веселка Радева.

Награда бе връчена и на варненския щангист Христо Христов, който стана световен шампион за кадети до 17 г. в категория до 94 кг на първенството в Бангкок. Състезателят на спортен клуб "Титан" спечели три златни медал в 145 кг изхвърляне, 176 кг изтласкване и завърши първи с двубой от 321 кг. През м.г. за отличните си постижения Христо бе награден като победител в категорията "Младо дарование" на церемонията "Спортист на Варна" . Отличен бе и неговият личен треньор Живко Николов. "Благодаря на Спортното училище, на Община Варна, на клуба. Беше еуфория цялото състезание, но се справихме чудесно", каза Христо Христов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: