Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шофьор на автобус от Варна намери и върна изгубен смартфон
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 20.04.2017Коментари (0)5068
© Varna24.bg
Шофьор от обществения транспорт във Варна откри смартфон и го предаде на собственика. Достойната за пример постъпка Венцислав Берчев направил в навечерието на Великден, съобщиха от "Градски транспорт".

Историята е от 10 април. Около 11,00 часа водачът на автобус № 12 Венцислав Берчев научава от кондукторката, че възрастен пътник е изгубил мобилния си телефон. Шофьорът взима при себе си смартфона и го пази до края на смяната, след което го предава на колегите си от Информационния център на "Градски транспорт". От там се свързват със собственика на телефона, след което пенсионерът получава обратно изгубеното.

"Не сме се замисляли и за момент, нито аз, нито кондукторката, да задържим телефона", сподели Берчев пред Дарик. "В днешно време хората са бедни. Пък и на всеки може да се случи", казва още шофьорът в общинската транспортна фирма, който има най-обикновен телефон.

За честността и коректното си поведение Венцислав Берчев получава благодарности от собственика на изгубения смартфон Димитър Димитров, като признанието е публикувано на сайта на "Градски транспорт".

Това не е единственият случай, в който съвестен шофьор на автобус намира изгубен телефон и го предава на собственика. През януари Камен Димов - шофьор на автобус по линия 119 , намира мобилен телефон на спирката срещу Дом "Младост". Устройството е върнато на собственичката Милена Валентинова, която изпраща благодарствено писмо до "Градски транспорт".

"Не мога да ви опиша стреса и ужаса, който преживях докато си търсех телефона и осъзнах, че в крайна сметка съм си изгубила телефона. За моя голяма радост и късмет, телефонът ми е попаднал в добри ръце, позвънявайки на собствения си номер ми отговори Камен, който каза че го е намерил и ще го предаде на диспечерката на Обръщача на автобусите на гарата. С огромно възхищение мога да кажа на Камен: "Благодаря ви! Върнахте вярата ми в доброто, в човечността и Слава на Бога все още има истински хора! Бъдете Благословен!", пише в писмото.

При проявена честност и коректно поведение служителите на транспортната фирма получават похвала от ръководството, разкри изпълнителният директор на общинското дружество Злати Златев.

Доскоро в "Градски транспорт" е имало практика проявилите честност и благородство да бъдат награждавани при получаване на благодарствено писмо. Заради случаи на злоупотреба обаче тази практика е прекратена, обясни Златев.

Много пътници забравят багажа си, като изгубените и непотърсени вещи се пазят. Изгубени лични документи се предават на полицията. При намерен телефон служителите на транспортната фирма правят опити да открият собственика.

За по-голяма сигурност във всички тролейбуси във Варна е осигурено видеонаблюдение. Дигиталните очи дават възможност да се предотвратят кражби или други престъпления. При разследване на кражби от транспортното дружество предоставят записи на полицията. Тази година предстои охранителни камери да бъдат поставени и в автобусите на "Градски транспорт".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: