Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Майка се страхува за живота на детето си, тормозено в училище
Автор: Екип Varna24.bg 14:25 / 23.04.2017Коментари (20)1365
© bTV
Вече две години съученици системно тормозят момиче от Ямбол, като в последните месеци детето не може спи, отказва да се храни и не иска да влиза в час, разказват близките му.

Насилието идва от едни и същи деца, а майката признава, че се страхува за живота на детето си.

Казват ми: "Дай парите или ще те бия", разказва Гергана от ОУ "Христо Смирненски" и споделя, че я блъскат и удрят "по главата, по ушите, по корема, по краката". Добавя, че нападателите имали и нож.

Мириам, приятелка на Гергана и свидетел на тормоза, заснема случващото се с телефон.

"Ако щете вярвайте, като видях клипа, не съм спала цяла нощ", споделя бабата на Гергана - Атанаска Желязкова. Искала да покаже клипа на директора - "не пожела да го види, не погледна телефона. Думите му бяха: "Запази го, няма страшно, аз сега ще ги привикам".

Атанаска се опитва да разговаря и с четиримата насилници от клипа. "Питам го: "Защо я удряш?", смее ми се", разказа тя.

"Трябва да има виновни, не може да продължава така! Утре ще отиде на училище, може краят да е фатален края", казва майката на Гергана - Мария Лахтева.

Добавя, че в един от случаите на побой са водили детето в болница.

За bTV класната на Гергана коментира, че се правят погрешни внушения и че сред децата има "нормален микроклимат".

След последния инцидент обаче момичето няма да ходи на училище, посещава психолог, а в понеделник започва медицински прегледи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Решението не е преместването в друго училище, а промяна на системата, на манталитета на учениците и липсата на възпитание при родителите. На повечето учители не им пука за случващото се в училище, както и на повечето родители. Нищо няма да се промени, докато не се променим самите ние
0
 
 
И това се случва в българско училище?!Срам за тези учители,които искат само високи заплати а не правят нищо !!
0
 
 
Вие се сетихте, че в училищата има насилие ли... в умрялата отдавна и прогнила система е напълно нормално някой деца да бъдат тормозени. И това е така от години... Няма наказания, няма и шамари, изобщо... анархия. На този проблем трябва да се обърне сериозно внимание. Трябват много сериозни наказания, за да има от какво да се страхуват малките келеши. Чак тогава нещата ще си дойдат по местата - като има страх от системата.
Сподели какво ново....
на 23.04.2017 г.
0
 
 
Едното от УРОДИТЕ които тормозят детето е с маска ТО да не е болно от ЗАУШКА .Я му издърпайте ушите по яко да му мине сърбежа.ИЗПУСНАТА РАБОТА .
+1
 
 
Забранете на тази майка да пуска детето си на училище, моля ви. С какъв акъл?
Aнонимен
на 23.04.2017 г.
+1
 
 
ужас,какво агресивно и озлобено общество.така ли ще я караме,ще живеем в страх и напрежение.всеки да се спасява как може,нормално ли е това.
+1
 
 
Тук може би единственото решение е родителите да преместят детето си в друго училище, след като ръководните органи не правят нищо по въпроса..... Жалко за момиченцето!!!
+1
 
 
първо чакаш родителите с кола и избираш дали да им го завреш или по главата и после резултат
+2
 
 
И аз търпях училищен тормоз , докато един ден 7 клас не издържах и се прибрах разстроена у нас между часовете . Разказах на дядо лека му пръст какво се случва в училище и той незабавно звънна в дирекцията . Въпросните момчета бяха наказани цял месец да чистят училището и тоалетните , понеже беше края на година и нямаше как да ги изгонят . Повече не ме докоснаха , но се заканваха на завършването да ми отмъстят и трябваше да отида с нашите да си взема бележника за лична безопасност . Родителите на въпросните също се оказаха свестни хора и им се караха вкъщи за това , защото има някои родители които защитават отрочетата си дори те да са потенциални убийци и вземат тяхната страна . После в другото ми училище срещнах по - нормално отношение . Минаха няколко години и срещах някои от биячите те бяха израснали и вече не се дължаха по същия начин поздравяваха ме съвсем нормално . Миналата година се организираше среща на класа от основното училище и аз не отидох . Дори сега да се променени , аз не можех да забравя какво са ми причинявали едно време - как ме наричаха животно , как ме затваряха в съблекалните и шкафа за изгубени вещи, как ме биеха с летвите от чиновете с ритници и юмруци все едно бях боксовата им круша . И всичко защото бях по - стеснително дете нищо лошо не им бях сторила ! Ако някой ден имам дете и то стане жертва на подобни гамени бих им счупила ръчичките после ако искат да ме съдят !
+2
 
 
А майката не може ли да смени училището щом в това никой не взима мерки срещу малките чудовища ? Ако някои такива изродчета някой ден ми тормозят детето такъв бой бих им теглила , че цял месец да не могат да станат от леглото !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: