Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Черно море отново четвърти след инфарктна победа
Автор: Екип Varna24.bg 19:52 / 23.04.2017Коментари (32)1477
© ПФК Черно море
Локомотив Пловдив загуби от Черно море с 2:3 в мач от 3-ия кръг в плейофите от Първата шестица, който се игра на стадиона в Каварна. Стефан Станчев (32) и Марек Кузма (89) бяха точни за "моряците", а Димитър Везалов (66) си отбеляза автогол. Капитанът Мартин Камбуров (45) и Димо Бакалов (86) пък се разписаха за черно-белите.

По този начин Императора спря негативната си серия на 945 минути без попадение в официален двубой за Локомотив (9 за първенство и един за Купата). За последно легендата на черно-белите беше вкарвал на 29 ноември 2016 година срещу Монтана.

Войн Войнов пък направи повторен дебют начело на Локомотив след 23-годишно прекъсване. През целия двубой обаче указания от тъчлинията даваше играещият помощник Александър Тунчев.

С успеха Черно море изпревари Дунав и вече е на 4-о място с актив от 46 точки. "Смърфовете" останаха шести с 39 точки.

Първата опасна ситуация бе пред вратата на пловдивчани в 3-ата минута. Георги Илиев центрира от корнер в наказателното поле, където се получи се разбъркване. Иван Коконов стигна до топката и шутира силно, но след рикошет в крака на Димитър Везалов тя излезе в корнер.

Черно море откри резултата в 32-ата минута. Отново след късо изпълнение на корнер последва центриране на капитана Георги Илиев на близка греда. Там Стефан Станчев нанесе удар с глава и направи безпомощен вратаря Илко Пиргов - 1:0.

Десет минути по-късно Марек Кузма изскочи сам срещу вратаря на "смърфовете", но шутира слабо и Илко Пиргов спаси.

Така се стигна до последната минута на първото полувреме, когато Локо изравни с единствения си удар до момента към вратаря Емил Михайлов. Веселин Марчев се пребори за една топка пред пеналта и изведе Пламен Крумов по десния фланг. Последва хубаво центриране на защитника към пеналта, където Мартин Камбуров засече с глава в лявия ъгъл на Емил Михайлов за 1:1.

Веднага след почивката Локо бе на косъм да стигне до пълен обрат в резултата. Ондрей Сукуп не успя да изчисти добре с глава една топка и Мартин Камбуров отправи коварен удар от 10-ина метра. Вратарят Емил Михайлов обаче реагира отлично и изби.

След това обаче последва натиск на варненци, които създадоха 2-3 положения за гол.

В 59-ата минута влезлият на смяна Борислав Балджийски шутира от дистанция, но Илко Пиргов внимаваше и улови. Малко след това удар пробва и Марек Кузма, но вратарят на Локомотив отново се намеси.

Така се стигна до 66-ата минута, когато Черно море отново поведе в резултата. Ондрей Сукуп успя да центрира от десния фланг в наказателното поле. Там Марек Кузма притисна в гръб Димитър Везалов и той в опита си да изчисти засече с гърди в собствената си мрежа за 2:1.

В 86-ата минута Локо все пак за втори път изравни резултата. След центриране от корнер се получи разбъркване. Топката попадна в Димо Бакалов, който с шут по земя от границата на пеналта през куп от тела я прати в мрежата за 2:2.

Радостта на "смърфовете" обаче продължи само 3 минути.

В 89-ата Черно море изкова победата с гол на Марек Кузма. Той засече с глава центриране отдясно на Николай Минков, като вратарят Илко Пиргов не посмя да мръдне от голлинията си, вместо да излезе и да пресече подаването.

СТАТИСТИКА:

Черно море - Локо (Пд) 3:2
Голмайстори: 1:0 Стефан Станчев (32), 1:1 Мартин Камбуров (45), 2:1 Димитър Везалов (66-автогол), 2:2 Димо Бакалов (86), 3:2 Марек Кузма (89)

Черно море: Емил Михайлов, Михаил Венков, Пламен Николов, Стефан Станчев, Ондрей Сукуп, Александър Цветков, Тодор Паланков (56- Борислав Балджийски), Георги Илиев, Иван Коконов (75- Мартин Минчев), Хосе Лопес (65- Николай Минков), Марек Кузма.

Локо (Пд): Илко Пиргов, Пламен Крумов, Димитър Везалов, Кирил Котев, Павел Виданов, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Димитър Велковски (71- Пауло Серджо), Веселин Марчев (68- Дино Мартинович), Димо Бакалов, Мартин Камбуров.




Още по темата: общо новини по темата: 1
20.04.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Оставете го Везалов, те го избутаха, вижте го Котев той незнаеше къде се намира, с този отбор догодина изпадаме.....
+1
 
 
Не виждам папагали тук. Трето поколение локомотивец съм. И ми е болно.
0
 
 
Папагали,не висете в нашите теми,ми отивайте да плащате членски внос.На челсито му свършиха парите за ичкия.
+1
 
 
Нали всичко се решава от спиртния /не е грешка/ директор?
+2
 
 
ето де, нали шефа им промени тактиката- един треньор пишат че ги води, друг там нещо им говори по време на мача, пък той бил и резерва, след мача пак онзи който ги води коментира....,, мача с цска /преди дни/ - Маслара уж треньор, Ст. Колев им говори....то съставките на миш-маша са по-малко
+1
 
 
Сега ми стана ясна картинката. Крушарски е сготвил Локомотив!По времето на Едо гони половин отбор без пари, на останалите не плаща три месеца, докато ги подлуди. Накрая си избърсва ръцете с Едо. Вече има цирк, а не отбор!
-1
 
 
В Сопот се родихте, в Коматево ще умрете!
+3
 
 
И в днешния мач се видя тежкото бреме от Едо.Не могат да си подадат топката на 2м,защитници от уж класа им вкарват 3 гола от високи топки.няма средна линия ,защита, нищо намаме и с изгонените от Армендуду футболисти.мъка мъка .Трябва коренна промяна на тактиката.Това не е играта на Локомотив
0
 
 
Едно не мога да разбера защо само жълта зган има в тема за Локомотив.Радвайте се на победата над тото отбора Славия и не се завимавайте със силната група.Хем сте насрани хем сте голями.Птичият грир не прощава!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.04.2017 г.
0
 
 
Митето се очертава като системен играч. А, с тоз треньор..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: