Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Петокласник от Варна стана национален IT шампион
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 25.04.2017Коментари (0)3389
©
Петокласникът от Частното средно училище "Юрий Гагарин" в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" Никола Славчев се класира на I място в Националния кръг на състезанието по информационни технологии "IT Знайко", което се проведе през уикенда в Пампорово. 

По време на състезанието Никола създаде филм по най-трудната от предварително обявените теми - "Книга или филм". В рамките на два часа ученикът от Училището на бъдещето успя да създаде 3-минутна анимационна продукция, в която той беше автор на сценария, художник на героите, режисьор и създател. На базата на своите любими литературни и филмови произведения, Никола визуализира идеята, че независимо коя от двете медии избираме, важното е да не забравяме писаното или филмовото изкуство.

Филмът завърши с посланието "Четете, гледайте филми, обогатявайте се, мечтайте, реализирайте мечтите си! Творете!"

Младият гагаринец представи произведението си пред 13-членното жури и публиката, след което отговаря на въпроси, свързани с използваните от него програми. Със своята брилянтна работа, послание и артистичност, Никола стана любимец на всички, в това число на председателя на журито - доц. д-р Красимира Димитрова - преподавател в Бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров" и на Теодора Върбанова - мениджър Образователни програми на Майкрософт България.

Никола се състезава с 30 от най-добрите ученици по информационни технологии в страната, във възрастовата група от 5 до 8 клас. В престижното състезание бяха допуснати само финалистите в областните кръгове. Преподавател на ученика от 5б клас е Ани Кадиева, която постигна отлични резултати и с учениците от I и II клас на ЧСУ "Юрий Гагарин" в СОК "Камчия" - те се класираха за финалния кръг на четвъртото регионално състезание по информационни технологии "България - древна и млада". На национален кръг в Пампорово ще се яви и Дима Юриев от 4б клас, който бе втори на общинския кръг на IT-състезанието.

IT-технологиите се изучават от I клас в Частното средно училище "Юрий Гагарин" в "Камчия", заедно с руския и английския езици. През миналата година бе разкрита и профилирана паралелка в 8 клас, със засилено изучаване на английски език и информационни технологии, която се радва на голям интерес сред родители и ученици.

В училището вече започна приемът във всички класове от I до XI клас за учебната 2017/2018. Заявления за желание за постъпване в ЧСУ "Юрий Гагарин" се подават през цялата година.

При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциите.

Записването за учебната 2017/2018 година ще се извършва:

І - IV клас - след 1.06.2017

V - VІІI клас - след 15.06.2017

IX - ХІ клас - след 30.06.2017









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: