Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във "Владиславово" обявиха конкурс за най-красива градинка
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 25.04.2017Коментари (0)1285
©
Да бъдем по отговорни и да пазим района си, призова кметът на "Владиславово" Николай Костадинов. Той сподели пред информационна агенция "Черно море", че вандалските прояви не са рядкост. 

"Не можем да сложим полицай или общински служител, който да охранява всяка детска площадка, всяко игрище. Обръщат се кошчета, рошат се вратички, съоръжения, пейки, за разхвърляните навсякъде отпадъци, да не говорим. Наскоро дори изкъртиха чешмата в парка", разказа районният кмет.

"Поддържането и опазването на всичко това струва доста пари, а не всеки ден се отпускат средства. Затова искам да апелирам към всички - да бъдем по отговорни и да пазим приветлива средата, в която живеем", допълни той. Като проблем той изтъкна и фактът, че не се подават адекватни сигнали за вандалските прояви и след това е много трудно да се докаже кой е извършил въпросните действия, след като не е заловен на място.

Има много наши съкварталци, които полагат много усилия за облагородяване на пространствата пред и зад блоковете и къщите, в които живеят, отбеляза Николай Костадинов. 

Допълнителен стимул за тях е конкурсът за най-красива градинка, обявен от районното кметство. В него може да се включи всеки, а победителите ще бъдат обявени по време на празниците на "Владиславово" през май. 

Градинките ще бъдат оценявани от експертна комисия, а собствениците на най-хубавите ще получат и награди. 

"Идеята ни е да покажем, че нашият район не само на думи е най-зелен. Амбицията ни е той да е най-зеленият, най-цветният, най-подреденият и работим за това", подчерта Николай Костадинов. Той разкри с усмивка, че от районното кметство също ще направят собствена градинка и ще се включат в конкурса.

Общото състояние на зелените площи е един от проблемите пред района, който предстои да бъде решен в най-скоро време. Очаква се да бъде избрана фирма изпълнител, като от община Варна са уверили, че до края на седмицата процедурата ще приключи. 

"Надявам се новоизбраната фирма да стартира адекватно работа, трябва да се реагира бързо, защото на места тревата е доста висока и е наложително да се овладее положението де средата на май, най-късно", коментира районният кмет.

Няколко са големите строително-ремонтни проекти във Владиславово, по които ще се работи тази година. Най-мащабният е цялостната рехабилитация на инфраструктурата в четвърти микрорайон. Предстои санирането на две училища в района - Първо основно и "П.К.Яворов", както и обновяването на читалището.

Само два са блоковете, които се санират във Владиславово от първата група одобрени проекти. "Това не е нещо, с което можем да се похвалим, но проблемът е общ за цяла Варна. Гражданите не искат да се ангажират с тази тема, не знам каква е причината, може би липсва доверие в институциите. Моят апел е хората да се включат, все пак имат гаранция от една страна от държавата, от друга страна от общината. Трябва да имаме предвид, че тези панелни конструкции имат срок на годност и ако не спрем стареенето им към този момент, може би ще дойде момент, в който ще трябва да ги напуснем", алармира Николай Костадинов.

Той каза още в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море", че в процес на уточняване е програмата за празниците на Владиславово през май. Планира се да бъде изградена сцена в местността Ментеше, от която традиционно започват тържествата и това ще е една от изненадите за жителите на квартала.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: