Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опасен и непознат нов вирус поваля децата, парализира ги внезапно!
Автор: Екип Varna24.bg 09:13 / 26.04.2017Коментари (0)1219
©
Непознат вирус парализира децата. Заразата започва внезапно, като удря краката и причинява силна болка в мускулите, пише "Телеграф". "Наблюдаваме такава симптоматика при някои от пациентите. Има случаи, в които всичко отшумява за 3-4 дни, но има и такива, при които продължава повече от седмица и дори 10 дни. 

За съжаление ние не знаем какъв е този вирус, тъй като правим изследване за малка част от възможните варианти. При малките пациенти може да е съпроводено с температура и общо неразположение, но не е задължително", казва шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров. 

Въпреки че симптомите преминават за няколко дни, вирусът хвърля в паника майките. В социалните мрежи е пълно с изплашени жени. "Бяхме навън, детето тичаше, изведнъж се строполи на земята и проходи след три дни. Правиха всякакви изследвания и се изредиха всички невролози да го гледат и всичко си му беше наред. Накрая заключиха, че е вирус, а нямаше дори сополи", гласи един от десетките коментари. Темата се дискутира и в популярната "Фейсбук" група "Майките на София".

Там десетки жени споделят, че са преминали през това. Някои от майките обвързват симптомите с поставянето на ваксина и дори с проба манту, Други обаче споделят, че децата им също са имали проблем с краката, макар отдавна да са преминали през задължителни имунизации. Ортопедите и ревматолозите също са запознати със ситуацията. Всяка седмица те консултират деца, повалени от вируса. В някои случаи ставало въпрос за бактериална инфекция, която удря в ставите. 

"Това, което трябва да се направи е да си останат вкъщи, да не излизат навън и да си почиват, а ако болките са много силни, да се пие противовъзпалително, но колкото се може по-малко", съветва доцент Мангъров. Лекарите са категорични, че при наличието на симптоми е хубаво да се потърси лекарска помощ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: