Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В АГ-то във Варна извадиха тумор колкото едро бебе с уникална операция
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 27.04.2017Коментари (0)1986
©
Уникална гинекологична операция бе извършена в СБАГАЛ "Проф. др. Д. Стаматов" във Варна. За планово оперативно лечение постъпва 39- годишна пациентка от Варна с водещ симптом болка в корема и обилно кървене. Ехографският преглед насочва лекарите към миома утери пер магна.

Преди да бъде оперирана пациентката е преминала едноседмична подготовка с оглед провеждането на редица уточняващи изследвания предвид размерите на туморната формация в малкия таз.

По време на операцията специалистите са извадили доброкачествен тумор с тегло 4, 800 кг и размери 20/15 см. Операцията е продължила 2 часа. Тя е извършена от екип в състав д-р Жеков, доц. д-р Е. Ковачев, д-р Сабинова, д-р Димитров, пише Черно море.

Пациентката е под грижите на екип професионалисти. Следоперативният период протича нормално. Състоянието й е стабилно, хемодинамичните показатели са добри, допълниха от СБАГАЛ. Този вид операции и свързаните с тях подготовка и реанимация изискват високоподготвен персонал, те са скъпоструващи и многократно надвишават финансирането по клиничната пътека.

Специалистите от лечебното заведение напомнят на всички дами за важността на ежегодните профилактични прегледи, чрез които могат да се диагностицират ранните изменения на женските органи и да се лекуват своевременно с цел да се избегнат усложненията и да се подобри качеството им на живот. Много заболявания могат да се лекуват лесно и успешно, ако бъдат диагностицирани в ранен стадий, напомнят от болницата.

В лечебното заведение предстои стартиране на проект "Профилактика на женското здраве - трансвагинално ултразвуково изследване". Той е финансиран от община Варна, като целта са безплатни ултразвукови прегледи за евентуално ранно откриване на туморни заболявания на яйчниците и матката.

Лечебното заведение е едно от водещите при лечение на гинекологични и онкогинекологични
заболявания. През последните години в него нараства делът на безкръвните ендоскопски оперативни интервенции.

Ендоскопската хирургия заема все по-голям дял и стана алтернатива на класическите конвенционални гинекологични операции. Във връзка с това расте и броят на специалистите, които прилагат тази съвременна процедура.

В СБАГАЛ "Проф. д-р. Д. Стаматов" успешно се развиват също нови здравни услуги като фетална морфология на плода, изследване на хормони, цитопатохистологични изследвания, микроинвазивна лапароскопска хирургия- диагностична и терапевтична.

Преди няколко дни, благодарение на благотворителния концерт и допълнителни дарителски акции на танцов ансамбъл "Моряците", "Ред Хот България" и "Елдоминвест" беше закупено и модерно хистероскопско оборудване. Тези организации проявиха изключителна съпричастност и благодарение на тях се осъществи желанието ни да притежаваме тази техника, съобщиха още от болницата.

Съвместната ни кауза още веднъж доказва, че добродетелността е все още жива, независимо от трудните времена, в които живеем. Чрез тази апаратура могат да се осъществят множество вътрематочни манипулации, като отстраняване на полипи, субмукозни миомни възли, септуми и вътрематочни сраствания. Такива жестове ни дават сила и мотивация за работа, както и запазват вярата ни в доброто, категорични са в СБАГАЛ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: