Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Павлова: Българското председателство на ЕС е национална кауза!
Автор: Екип Varna24.bg 13:55 / 07.05.2017Коментари (0)1220
©
Българското председателство на ЕС е национална кауза и важна тема за мен като министър. Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова по bTV.

Тя посочи, че в цялата си професионална кариера е работила с европейски проекти и координация на европейски фондове. "Европейската комуникация и координация е част от моята биография повече от 20 години. Това е нещото, с което съм се занимавала 20 години буквално", коментира Лиляна Павлова.

Попитана защо не е била избрана за министър на регионалното развитие, тя отговори: "Решението е на министър-председателя след преговорите с "Обединени патриоти", каза Павлова.

"Моят наследник в МРРБ е заместник-министърът, който работеше с мен като екип в двата мандата. Така че това също показва приемственост, спокойно продължение на започнатото от нас двамата като екип. Той е мой заместник именно с ресор устройство на територията, енергийна ефективност, инфраструктура - за мен е естествен преход", коментира тя.

По думите на Павлова председателството на Съвета на ЕС има две измерения. Тя посочи, че едното е защитаването на българските интереси, пречупени спрямо европейските, а другото е свързано с инфраструктурата.

"Темите, свързани с битовата инфраструктурна част на председателството, са няколко. Първото е ремонта на НДК. Това, което установих, поемайки ресора, е наистина много тежко закъснение", коментира Павлова. Според нея освен тежкото закъснение на ремонта допълнително са възникнали нови дейности.

Тя обясни, че ще обяви 10 обществени поръчки за българското председателство, свързани с трансфери, логистика, кетъринг.

По повод скандала с АМ "Марица" Лиляна Павлова коментира, че е човек, който може да носи отговорност за всички действия и решения. "Готова съм да нося, ако има такива нарушения", каза Павлова и допълни, че няма притеснения за това, което са реализирали като европейски проекти.

Павлова призна, че строителството на магистралата е закъснявало и е трябвало максимално бързо да се довърши. Павлова разказа, че първоначално италианска фирма изпълнител е поискала 71 млн. лв. за магистралата, но сумата се е видяла висока на екипа ѝ от МРРБ и затова са решили, че няма да сключат договор и ще обявят обществена поръчка. "Избрана е най-ниската цена 43 млн. лв.", допълни Павлова.

По повод спора за цената на нейните чанти Павлова заяви, че това е част от пропагандната машина на БСП, която е била активизирана срещу нея.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: