Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ето как изпратиха 12 абитуриенти в Девня
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 15.05.2017Коментари (0)3370
©
Девня изпрати своите абитуриенти с тържествена церемония и хумористична програма в двора на СУ "Васил Левски". 12 са зрелостниците, които ритуално се простиха с родното школо, за да поемат по своя житейски път. 

Те са от единствената (маломерна) паралелка с профил "Технологичен - информационни технологии". Отличник на випуска е Александра Милева, която получи специален подарък (книга) от директора на училището Георги Петков. За изпращането си абитуриентите бяха подготвили специален транспарант - извинителна бележка, която поднесоха на своята класна ръководителка Веселина Иванова. 

На тържествената церемония присъстваха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, общинският експерт по образование Полина Василева, председателят на училищното настоятелство Мирена Иванова, председателят Обществения съвет на училището Тодорка Узунова, заместник-директори, учители, ученици, родители и др. 

Събитието започна с ритуално предаване на училищното знаме от дванайсетокласниците на единайсетокласниците, които догодина ще бъдат абитуриенти. Випуск 2017 постави и една нова традиция - оттук нататък всички завършващи средното си образование ще описват в тетрадка-дневник своите най-ярки спомени от годините, прекарани в училище. Зрелостниците бяха подготвили и подарък за СУ "Васил Левски" - правописен речник на българския книжовен език, който дариха на школската библиотека.

Последваха приветствени речи към Випуск 2017. Директорът на училището Георги Петков подчерта, че в живота всеки трябва да направи своя избор сам, за да покори собствения си връх, а не да сбъдва чужди мечти. 
 
Кметът на Община Девня Свилен Шитов отрупа с цветя абитуриентите и тяхната класна ръководителка. Той посъветва зрелостниците никога да не изневеряват на себе си, защото това би означавало да обезсмислят всички онези натрупвания от детските и юношеските години, които са ги формирали като личности. Свилен Шитов пожела на абитуриентите да бъдат силни, да не спират да се развиват и да вярват в собствените си възможности. "Винаги слушайте интуицията си и игнорирайте страховете си - това е универсалната формула за успех", сподели кметът на Девня. "Помнете, че постоянството, трудът, съпричастността и добротата са факторите, които винаги ще Ви тласкат напред в живота независимо от обстоятелствата", добави градоуправникът и даден ценен съвет: "Отнасяйте се с другите така, както искате да се отнасят с Вас!"

Пред насъбралото се множество Свилен Шитов декларира, че екипът му прави всичко възможно, за да намерят младите хора прагматичен смисъл да останат в Девня, а напусналите града да се завърнат. Едно от доказателствата за това са новите професионални паралелки, по които СУ "Васил Левски" обявява прием през новата учебна година и които ще осигурят гарантирана трудова заетост на успешно завършилите в местния индустриален комплекс. Кметът пожела на зрелостниците успех на матурите и на кандидатстудентските изпити. 

След официалната част церемонията се превърна в хумористичен младежки празник. По аналогия на комедийното предаване "Бай Брадър" Биг Брадър задаваше въпроси на зрелостниците как са оцелели в "къщата" на СУ "Васил Левски" по различните учебни дисциплини. 
 
Последва отброяване от 1 до 12, а директорът лисна менчето с вода. Под звуците на последния школски звънец и на радостни възгласи абитуриентите преминаха сред шпалир от ученици и учители. Зрелостниците се снимаха за спомен в беседката в двора на училището, след което се отправиха към домовете си, за да се готвят за матурите. Абитуриентския си бал те ще изкарат на хотел в курорта "Златни пясъци" на 24 май.



Още по темата: общо новини по темата: 156
30.06.2023 »
13.06.2023 »
31.05.2023 »
29.05.2023 »
29.05.2023 »
27.05.2023 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: