Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
US-военен кораб напомня успешно партньорство във Варненския залив
Автор: Екип Varna24.bg 13:16 / 16.05.2017Коментари (0)1533
© Черно море
"Посещението на американския военен кораб "Oscar Austin" в акваторията на Варненския залив е видимо напомняне, че ще се бием заедно, ако се наложи. Присъствието на бойния кораб в Черно море от Шести американски флот демонстрира ангажимента на САЩ за колективна защита на съюзниците и партньорите в региона" - каза на среща с журналисти командирът на ескадрения миноносец капитан II ранг Джанис Смит. От вчера до 20 май на неофициално рутинно посещение във Варна е военен кораб "OSCAR AUSTIN" от състава на Военноморските сили на САЩ. Гостите бяха посрещнати с военни почести.

"То е планирано в рамките на двустранните отношения - каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. По време на визитата ще се разглеждат въпроси, свързани с морската сигурност, предстоящите учения, мерките за сигурност в Евро-атлантическия съюз, двустранните отношения, развитието на способностите на ВМС, както и помощта, която американските партньори оказват на българските си колеги. Важно е за нашите военноморски сили партньорството с по-добре подготвени партньори в сложна обстановка. От това зависи националния ни суверенитет. Предстоят учения почти всеки месец от годината. Всички те са предварително планирани, а най-голямото от тях е "Бриз 2017". - допълни Петев. Българският главнокомандващ връчи на госта плакет на ВМС като сподели, че когато работиш на море, много често се налага да станеш бързо приятел с партньорите си.

По време на посещението са предвидени различни протоколно-представителни мероприятия и срещи на американските военни моряци с българските им колеги и курсанти от ВВМУ "Н.Й.Вапцаров". Ескадреният миноносец навлезе в Черно море на 5 май и взе участие в учение във водите на Румъния, в което се включиха 700 войници от северната ни съседка, Великобритания и САЩ."Оскар Остин" е снабден с ракетни установки Томахоук, системи за морска артилерия и пуск на торпеда, позволяващи унищожаването на неприятеля на разстояние над 1000 км.

"За мен е удоволствие да благодаря на Варна за гостоприемството от името на всички моряци в състава на нашия кораб. Нашето присъствие тук символизира силни и трайни взаимоотношения, общите ни ценности и общото ни усърдие в поддържането на морската сигурност в Черно море - каза капитан Смит. Проведените наскоро учения с участието на ВМС на България, както и на турски и румънски кораби са пример за добра съвместна рутинна работа в задържане на море, бойни действия и умения за работа с подводници. Регионалната сигурност е една споделена отговорност и аз съм щастлив, че ние си сътрудничим. Предстоят нови мисии. Американския кораб "Oscar Austin" е многоцелеви разрушител, който извършва целия спектър от бойни действия на море, както и хуманитарни мисии". Гостът написа в присъствената книга в сградата на Щаба на ВМС, че САЩ считат за своя мисия опазването на световния мир.

Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: