Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Раздават награди "Варна" днес
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 23.05.2017Коментари (0)1974
©
Традиционно в навечерието на Деня на славянската писменост и култура 24 май Община Варна отличава най-изявените творци и учени през годината. 

За ярки постижения в областта на културата тази година журито за присъждане на награда "Варна" е откроило следните личности и колективи:

За голямата награда "Варна" е номиниран Венцеслав Антонов - за изложбата му в галерия "Графит" през месец ноември 2016 г., за извеждане на "Биеналето" на световен подиум и за цялостно творчество.

В раздела за литература са отличени Ангел Ангелов - за издадения му роман "Пътуването", и Юлиян Янков - за издадените му книги "Романтика за динозаври" и "Строителите на случайностна България" (в съавторство с Деян Михайлов).

В категорията Изобразителни изкуства са номинирани Лора Маринова - Борисова и Димитър Борисов - за високи екипни постижения в областта на сценографията, портрета и композицията.

Отличените в раздел Театър са актрисата Гергана Арнаудова - за блестящото й изпълнение на главната роля Мадам Злата в постановката "Криворазбраната цивилизация", както и в редица други постановки, и Екипът на Държавен куклен театър - Варна - за спектакъла "Мечо Пух".

За принос в музиката за награда Варна са предложени Емил Георгиев - за активното пропагандиране на българската музика в чужбина и преподавателска дейност, и Неждет Мустафа Ахмед - за изключителния му принос за развитието на музикалния фолклор, за преподавателска и изпълнителска дейност в инструменталния фолклор.

Екипът на Държавна опера Варна е номиниран в категория Опера - за постановъчен екип и изпълнители - симфоничен оркестър, солисти, хор и балетна трупа за световната премиера "Граф Монте Кристо", мюзикъл по едноименния роман на Александър Дюма.

В категориите Танц, Кино и Архитектура тази година няма номинации.

За журналистика са отличени Татяна Капричева - за високия й професионализъм, за популяризиране и отразяване на музикалния и културния живот на Варна, и Офелия Василева - за издадената й книга "Варна и варненци в една колекция", която отразява в образи и слово миналото на Варна.

Номинациите за присъждане на награда Варна 2017 в сферата на науката и висшето образование са утвърдени на заседание, проведено на 5 април, когато експертната комисия е номинирала следните личности и колективи:

За Хуманитарни науки номинацията за индивидуална награда е за проф. д-р Стефан Пеев - за цялостна научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в сферата на денталната имплантология. За колективна награда е предложен Факултетът "Обществено здравеопазване" към МУ - за разработване, въвеждане и акредитиране на три нови специалности през 2016 година

За Природни науки няма номинации за индивидуална награда. Колективна награда Варна Съюзът на учените в морската столица предлага да бъде присъдена на научен колектив доц. д-р Георги Киров, гл. ас. Д-р Любомир Камбуров и ас. Д-р Георги Червенков - за високи постижения в патентната дейност и значителен международен научен принос

За принос в Обществените науки предложението е индивидуална награда да получи проф. д-р Станислав Иванов - за изключителната му научна продуктивност, която го поставя на първо място в страната сред преподавателите в областта на туризма по брой публикации в реномирани международни научни списания. За колективна награда е номиниран научен колектив с ръководител проф. д-р Теодора Бакърджиева - за създадения нов образователен проект "Българо-норвежка образователна програма" в Свободния университет.

В категорията Технически науки за индивидуална награда е предложена доц. д-р инж. Кристина Близнакова - за високи постижения в областта на биомедицинското инженерство и за изследването на нови методи и технологии за диагностика на туморни образования на млечната жлеза.
Номинацията за колективна награда е за научен колектив с ръководител флотилен адмирал проф. Боян Медникаров - за изпълнението на инвестиционния проект "Полигон за практическо обучение по борба с корабни пожари".

Награди "Варна" 2017 ще бъдат връчени на официална церемония, която започва в 11 часа в зала "Пленарна" на Община Варна


Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: