Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вижте притежателите на награди "Варна"! Кметът: Варна е град с традиции!
Автор: Екип Varna24.bg 14:53 / 23.05.2017Коментари (2)3070
"Награди "Варна" за принос в образованието, науката и културата, бяха връчени днес на официалната церемония в зала "Пленарна" на Община Варна.

"Варна е град с традиции! А една от най-устойчивите във времето, е традицията да отдаваме заслужена почит на най-достойните сред нас в навечерието на празника на българската писменост и култура - 24 май! Честито на всички наградени! Бъдете здрави и все така вдъхновени!" Това заяви кметът Иван Портних, който заедно с председателя на ОбС Тодор Балабанов връчиха почетните символи на наградените. "Вярвам, че успехите Ви ще бъдат вдъхновение за много млади хора", каза и Тодор Балабанов.

Тази година с решение на ОбС-Варна с награди са удостоени:

Голямата награда "Варна" получи Венцеслав Антонов - за изложбата му в галерия "Графит" през месец ноември 2016 г., за извеждане на "Биеналето" на световен подиум и за цялостно творчество.

В областта на културата:

В раздел "Литература" се присъждат две индивидуални награди - на Ангел Ангелов - за романа "Пътуването", и на Юлиян Атанасов- книгите "Романтика за динозаври" и "Строителите на случайностна България" (в съавторство с Деян Михайлов).

В категория "Изобразителни изкуства" са отличени Лора Маринова - Борисова и Димитър Борисов - за високи екипни постижения в областта на сценографията, портрета и композицията. Отличените в раздел "Театър" са актрисата Гергана Арнаудова - за главната роля Мадам Злата в постановката "Криворазбраната цивилизация", както и в редица други постановки. 

Колективна награда "Варна" се присъжда на екипа на Държавен куклен театър - Варна - за постановката и изпълнението на спектакъла "Мечо Пух" от Алън Александър Милн. В раздел "Музика" - Емил Диканаров - за активно популяризиране на българската музика в чужбина и за преподавателска дейност. В този раздел с награда "Варна" е удостоен и Неждет Ахмед - за принос в развитието на музикалния фолклор, за преподавателска и изпълнителска дейност в инструменталния фолклор. В раздел "Опера" с награда "Варна" се удостоява екипът на Държавна опера към ТМПЦ - Варна, за постановъчен екип и изпълнители - симфоничен оркестър, солисти, хор и балетна трупа, за премиерата "Граф Монте Кристо", мюзикъл по едноименния роман на Александър Дюма. В раздел "Журналистика" се присъжда индивидуална награда на Татяна Капричева - за популяризиране и отразяване на културния живот във Варна.

В Системата на предучилищното и училищно образование: 

Наградата "Ученик на годината в областта на общообразователната подготовка" получи Виктор Мирев - ученик от ХII клас в МГ "Д-р Петър Берон", носител на сребърен медал от ХIХ Национална олимпиада по астрономия. 

"Ученик на годината в областта на професионалната подготовка"- Христо Христов - ученик от IХ клас в Спортно училище "Георги Бенковски", състезател по вдигане на тежести.

Награда "Варна" за "Учител на годината" в областта на обслужващите звена получи Ева Божурова, старши учител по астрономия в "НАОП "Николай Коперник", един от инициаторите за организирането на първата Национална олимпиада по астрономия.

"Учител на годината" в областта на основното образование стана Недко Царев - учител в ОУ "Антон Страшимиров" по музика с инструмент гайда. "Учител на годината" в областта на средното образование е Тодор Янков - учител по информатика и информационни технологии в ЧПГ "Антоан дьо Сент - Екзюпери",

"Учител на годината" в областта на професионалната подготовка - Крум Крумов - дългогодишен учител по спорт "Лека атлетика" в Спортно училище "Георги Бенковски". 

"Колектив на годината" в областта на предучилищното образование получи ДГ № 38 "Маргаритка" с директор Параскева, а в областта на основното училищно образование - ОУ "Свети Свети Кирил и Методий", с директор Сияна Филипова.

Награда "Варна" за "Колектив на годината" в областта на средното училищно образование и обслужващите звена е СУ "Александър Пушкин", с директор Светлан Илиев.

Носители на Награда "Варна" в сферата на науката и висшето образование:

В областта на "Хуманитарните науки" с индивидуална награда "Варна" бе удостоен проф. д-р Стефан Пеев, д.м.н. - за цялостна научноизследователска, преподавателска дейност в областта на денталната имплантология. Колективна награда се присъжда на Факултет "Обществено здравеопазване" към МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна с декан Емануела Райчева - Мутафова, д.и. - за разработване, въвеждане и акредитиране на три нови образователни специалности през 2016 г.

В областта на "Природните науки" награда "Варна" се присъди на научен колектив доц. д-р инж. Георги Киров, гл. ас. д-р инж. Любомир Камбуров и ас. д-р инж. Георги Червенков - за високи постижения в патентната дейност и значителен международен научен принос.

В областта на "Обществените науки" с награда "Варна" бе удостоен проф. д-р Станислав Иванов - първо място в страната сред преподавателите в областта на туризма по брой публикации в реномирани международни научни списания. Колективна награда "Варна" се присъжда на Научен колектив с ръководител проф. д-р Теодора Бакърджиева - за създадения нов образователен проект "Българо -норвежка образователна програма" на ВСУ "Черноризец Храбър" и BI "Norwegian Business School". В областта на "Техническите науки" индивидуална награда "Варна" е за доц. д-р инж. Кристина Близнакова - за високи постижения в областта на биомедицинското инженерство, а колективната награда е за научен колектив с ръководител флотилен адмирал, проф. д.в.н. Боян Медникаров - за изпълнението на инвестиционния проект "Полигон за практическо обучение по борба с корабни пожари" във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

По време на церемонията звучаха изпълнения на учениците от струнен квартет от НУИ "Добри Христов" с ръководител Румяна Петрова, Деница Димитрова, която изпълни песента "Осъдени души" на Лили Иванова и вокално трио "Ейнджъл войсес" с вокален педагог Атанаска Липчева, които изпълниха песента "Кралица Варна".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Особенно в кражбите на публични средства е "град с....традиции"!
0
 
 
Така е,традицията повелява всички обществени поръчки да ги печели една и съща фирма.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: