Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Собственикът на зловещите кучкарници продавал животните с фалшиви документи
Автор: Пламена Николова 14:44 / 25.05.2017Коментари (1)10509
При съвместна акция на варненската прокуратура и полицията тази сутрин е задържан Веселин Лефтеров, срещу когото е образувано досъдебно производство за укриване на данъци от незаконна дейност по развъждане и търговия с кучета, отглеждани при нехуманни условия, предаде репортер на Varna24.bg.

Както вече съобщихме, акцията е предприета след сигнал на евродепутата Емил Радев.

В няколко приюта, наподобяващи концлагери в с. Звездица и Галата, Васелин е отглеждал 76 кучета, сред които повечето породисти, но и с неизяснен произход.

По време на пресконференция днес не бе даден конкретен отговор дали кучетата са били използвани за боеве и като донори на органи и откъде именно въпросното лице е разполагало с толкова много средства, открити в дома му. 

"В Окръжна прокуратура Варна е започнато досъдебно производство срещу виновни лице, за това че в период 2015-2016 г. при условията на продължаващо престъпление е избегнало установяването и заплащането на данъчни задължения в особено големи размери, като потвърдил неистина в писмени декларации пред органите на властта - НАП, като не подал съответните декларации за ДДС. Освен това е съставял неистински документи и такива с невярно съдържание при упражняване на стопанска дейност и при водене на счетоводство.

След като предварително взехме разрешение за претърсване и изземване, днес в сътрудничество с ОД МВР влезнахме в пет адреса, като бяха намерени доста веществени доказателства, съотносими към предмета на разследване. 

Открити са 67 кучета, които са част от дейността на това лице. Открити са множество счетоводни документи, компютърни конфигурации и няколко мобилни телефона. В момента се претърсват помещения за откриване на тайници, в които предполагаме, че има още документи, а може би и парични средства , постъпили чрез тази дейност. 

Извършени са претърсвания и изземвания в 4 автомобила.

Лицето е задържано за 24 часа. Все още не е повдигнато обвинение, все още се събират доказателства, след което наблюдаващия прокурор ще се запознае и ще прецени каква мярка за неотклонение ще бъде взета спрямо лицето.", обясни днес окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

"Разследването касае незаконна търговия с домашни любимци. Разследва се и това дали има лошо отношение към тях, дали са отглеждани в нехуманни условия. Темата вълнува обществото, макар много хора да смятат това престъпление за незначително. Когато става въпрос за насилие над животни, това е важно да бъде разобличено. Затова ще поздравя колегите от областната дирекция, които са най-напред в работата в това отношение спрямо другите дирекции. Тези животни трябва да бъдат третирани както повелява закона и нормите в обществото, каза днес главния секретар на МВР Младен Маринов.

"Бих искал да добавя, че въпросното лице и друг път е попадало в полизрението на полицията. По отношение на него са извършвани множество проверки, които са докладвани. Днес бе свършена много по обем предварителна работа. Надявам се, че в процеса на разследването ще успеем да докажем престъпленията, в които лицето е обвинено", допълни Даниел Пашов - шеф на полицията във Варна.

Той каза още, че всички контролни органи са си свършили работата, но за да се докаже едно престъпление трябва да има доказателства.

Днес стана ясно още, че собственикът на зловещите кучкарници е продавал кучетата с фалшиви документи у нас и в чужбина.

"Били са изработвани множество документи с неистинско съдържание относно произход на кучета, пол, цена и порода. Имало е кучета без порода, които са били представяни като породисти и други, чиято порода е била фалшифицирана", допълни прокурор Чавдаров.

Стана ясно още, че държавни органи са извършвали множество проверки в обектите до момента, но не са били констатирани нарушения, което води до съмнения за обвързаност и корупция. 


"Лицето е действало с голяма степен на конспиративност и може би е имало създадени взаимоотношения с някой от органите, не с полицията. Това всичко е предмет на наша проверка", допълни окръжният прокурор.




Още по темата: общо новини по темата: 16
11.04.2018 »
09.02.2018 »
08.02.2018 »
05.01.2018 »
30.11.2017 »
27.11.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.06.2020 г.
0
 
 
Искам да осиновя кученце от тоя кучкарник.Как и с кого да се свържа?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: