Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Вълчето Амарок от варненския зоокът стана на 2 години
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 26.05.2017Коментари (0)1454
©
Вълчето Амарок от варненския зоопарк, което бе осиновено миналия февруари, навършва 2 годинки през май.

Вълчето е в добро здраве и заедно с братчетата си се радва на голям интерес сред посетителите на зоопарка. Особено любопитство проявяват най-малките, които често задават въпроса откъде идва неговото име. Легендарното име Амарок му дадоха осиновителите - така се нарича гигантски вълк от митологията на инуитите - древни ескимоски народи. Чрез митологичното име те орисаха вълчето да расте здраво, силно и красиво, да радва всички, дошли да се разходят горския кът на морската столица, където са събрани множество животни от приказките. 

От управата на зоопарка споделят, че Амарок и братчетата му са особено ценни за тях. Това са първите вълчета, родени тук от десет години насам.

Изпълнителните директори на Холдинг Варна Ивелина Шабан и Милчо Близнаков с радост се ангажираха и тази година да се грижат ежемесечно за комфорта на вълчето. С дарените средства ще бъдат подобрявани неговите условия за живот. Те ще се използват за поддръжка и ремонт на обитавания от Амарок кът, закупуване на играчки, дървен материал и други необходими консумативи. С храна и медицинско обслужване всички животни са обезпечени от зоопарка.

С осиновяването на Амарок фирмата се включи в стартиралата през 2013 г. кампания "Осинови бебета в зоопарк Варна". Кампанията е в помощ на зоологическата градина, която радва жители и гости на Варна от 1961 година насам.

"Искрено се надяваме интересът към осиновяване на питомци на варненския зоопарк да продължава и в кампанията да се включват все повече фирми, учреждения и частни лица. По този начин възпитаваме отговорност у децата си, учим ги да полагат грижи за околните, за по-слабите и беззащитните. А когато се грижат, децата се научават да пазят и да ценят усилията-своите и на другите", казват Ивелина Шабан и Милчо Близнаков. Те изразяват увереност, че този пример ще бъде последван, за да има радост в детските очи и всички ние да сме горди, че вече десетилетия Варна успява да съхрани своя приказен горски кът.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: