Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Порожанов: До 10% от къщите за гости, строени с европари, се ползват за лични цели
Автор: Екип Varna24.bg 13:44 / 28.05.2017Коментари (2)1514
©
Около 5 до 10 на сто от къщите за гости, строени с европейски пари, по програми за развитие на селските региони, не се използват с тази цел, а с лична. Това посочи земеделският министър Румен Порожанов в студиото на "Тази неделя".

Той посочи, че в тези къщи не се изпълнява заложения бизнес план да има натовареност от поне 200 дни. Според него е възможно и бизнеспланът да е труден за реализиране и затова до сега санкции няма, а само предписания за отстраняване на проблема

Построени са над 1000 къщи за гости, 700 от тях по Фонд земеделие, а другите чрез местни инициативни групи. Порожанов заяви, че всички са качени на сайта, за да се знае къде се намират и посетители да сигнализират за проблеми, ако срещнат такива.

Министърът посочи, че проблемите в тази програма идват от лоша нормативна уредба и слаби изисквания и контрол.

По повод проверката за двойния стандарт в храните, станала тема и на извънредно министерско заседание, Порожанов заяви, че резултатите ще станат ясни между 15 и 22 юни.

Преди около месец бяха идентифицирани пет групи стоки, които да бъдат изследвани - детски храни, сокове, шоколадови изделия, млечни, месни, газирани напитки, добави той.

Експерти са определили показателите, които да бъдат изследвани продуктите и са купени над 30 вида стоки от чужди супермаркети, добави Порожанов.

Изследванията ще се правят в наши акредитирани лаборатории и ще засегнат три аспекта. Един от тях ще е сравнение на етикета за това дали има разлики в състава и на какво се дължи ако има. Ще се анализира описаните съставки дали отговарят на описаното. Последно ще се провери и сравни цената на продукта.

До момента нямаме данни да има стоки, които са вредни за здравето, категоричен е той.

По повод родното производство на плодове и зеленчуци Порожанов заяви, че последните години се е подобрило подпомагането на държавата към производителите и има редица инвестиционни мерки - складове и хладилни бази.

Казусът с оказалата се частна метростанция Младост 3 ще се реши с нормативни промени, а дали спирката ще остане частна ще реши прокуратурата, стана ясно от думите на министъра.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 28.05.2017 г.
0
 
 
Повече от 90% от т.н. къщи за гости са законови престъпления. Обществените места за нощуване са хотел,мотел и къмпинг.Къща за гости е мошенгийска терминология на играчите и богопомазаните, за да крадат от държавата.Проектирани като луксозни родови палати,за които се тегли ДДС/ с фалшиви фактури,неизпълнени или раздути строителни действия и т.н./ в размер на реалната цена на къщата,същите излизат на собствениците почти без пари.В последствие съответно приходи, а от там и ДДС за внасяне няма, и всичко остава за сметка на държавата,докато нещата се заметат или забравят, и палата остава на богопомазаният за лично ползване и за наследството му.А българите му плащат къщата от собственият си джоб.Какво да правиш - държава!
+1
 
 
Не са 10%, а между 40% и 50%. Безобразието със занижения контрол е по времето, когато същият Порожанов е бил шеф на Фонд "Земеделие". Например с тези европари е построена къща на неговата тъща, проверката по случая е отложена за други времена, с една дума няма да има такава. Сега същата тази къща се продава за 300 000 евро.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: