Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учители и родители се обявиха против поставянето на камери в класните стаи
Автор: Екип Varna24.bg 15:56 / 06.06.2017Коментари (2)2124
© БГНЕС
"Доверието е ключов фактор в съвременната образователна система и ние трябва да работим за това да увеличим доверието към учителя". Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев след среща, посветена на взаимодействието между родители и учители по случаите на насилие, съобщава БГНЕС.

"До голяма степен се обединихме около становището, че е недопустимо използването на средства за заснемане в класните стаи", каза още министърът.

Всички участници в дискусията са осъдили случаите на агресия в училище, както към децата, така и към учителите.

"Предложих ясно и категорично всички участници в срещата да се противопоставят на нерегламентираните средства за подслушване и видеонаблюдение. Съжалявам, че това не беше прието", каза председателят на Съюза на българските учители Янка Такева.

Тя изрази увереност, че МОН трябва да разработи стратегия за възпитателната работа, за да подпомогне обществените съвети. Трябвало да се сключват и договори между родителите и административното ръководство при постъпването на детето в училище или в детската градина.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Не само ,че трябва , но е наложително монтирането им за да се гарантира на първо място сигурността, както поведението и присъствието на учители и ученици . Дори в един чалга бар има повече ред, отколкото в сегашните училища . Със сегашния делегиран бюджет се регламентират и узаконяват множество порочни практики , които не са от полза никому - нито на учениците и техния образователен ценз, нито на родителите, нито на обществото, което се пренасити с неграмотни люде , но с огромни претенции , и същевременно се явява огромно бреме за бюджета . Има не малко ученици, които през по-голямата част от годината отсъстват по някакви причини / най-често от циганските малцинства / и учителите дори не им знаят физиономиите , но заради делегирания бюджет учителите не смеят да им пишат отсъствия за да не загубят бройки , съответно средства за училището . Превърнали са се в самоходни касички за училището и самите ученици са много добре запознати с това и правят каквото им хрумне , а учителите са безпомощни . Щом сме я докарали до тук , камерите са една превантивна мярка за да се сложи някакъв ред .
+1
 
 
Не само ,че трябва , но е наложително монтирането им за да се гарантира на първо място сигурността, както поведението и присъствието на учители и ученици . Дори в един чалга бар има повече ред, отколкото в сегашните училища .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: