Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
10 проекта ще бъдат финансирани по програма "Варна – Европейска младежка столица 2017"
Автор: Екип Varna24.bg 16:51 / 12.06.2017Коментари (0)2729
©
10 идейни проекта ще бъдат финансирани по първата сесия на новите 3 ключови направления на проекта "Варна - Европейска младежка столица 2017". Това стана ясно след проведения между 9 юни и 11 юни 2017 г. Творчески маратон. По време на събитието ментори консултираха идейно екипите на 19-те допуснати до участие проекти. Това е третият Творчески маратон, който се организира по проекти на "Варна - Европейска столица". Той е част от иновациите, които са заложени с в дълготрайната стратегия за развитие на младежка политика на сдружението.

По първото ключово направление "Младите професионалисти" (YOUTH PRO) ще бъдат финансирани 5 проекта:
Кариерна Работилница JCI Our Future. Негов организатор е Международна Младежка Камара - Варна. Кариерна Работилница JCI Our Future цели да помогне млади хора, търсещи работа, да ги информира относно възможностите за кариерно консултиране, да ги запознае с тенденциите и възможностите за реализация на пазара на труда, силата на доброволчество и социалното предприемачество.

Треньорска Лудост. Негов организатор е Асоциацията на студентите - медици в България (АСМБ). Асоциацията на студентите медици в България, с покрепата на Международната федерация на студентите по медицина (IFMSA), е организатор на международно събитие, наречено Треньорска лудост, което ще се състои в периода 15.07.2017 до 22.07.2017 в курортен комплекс Чайка, Варна. В събитието ще се включат над 116 студенти по медицина от целия свят. 

3D Академия "Иноватор". Негов организатор е Фондация"Иноватор". Основна цел на проекта е практическо обучение с високи технологии - 3D, чрез които може да се подготвят младежите за новите професии на бъдещето, незалегнали в учебните планове на учебните заведения, създаване на възможност за усвояване на методи и генериране на иновации в предприемачеството (социално), развивайки предприемачески умения чрез неформално обучение с високи технологии, включително на младежи в неравностойно положение.

Как да стартираме социално предприятие. Негов организатор е Сдружение ИДЕА. Проектът цели да стимулира развитието на предприемаческата еко-система в областта на социалното предприемачество чрез предоставяне на конкретни инструменти и методи за тестване и развитие на идеи. Конкретните цели са: - Подобряване на възможностите за развитие на социалното предприемачество, чрез разработване на базисен инструмент за стартиране (наръчник) и - Поставяне на основите на общност от потенциални социални предприемачи и фасилитиране на комуникацията между тях с цел изграждане на мрежа за взаимопомощ.

ТОМ ВАРНА 2017. Негов организатор е Фондация "Култура Аними". TOM Варна ще бъде 72 часов мейкатон, по време на който участниците ще са разделени по екипи. Всеки екип се състои от две различни групи кандидати -нуждознайци и мейкъри. Във всеки екип има един нуждознаец и между 4 и 6 мейкъри.


По второто ключово направление "Иновативен скок - дейности на открито" (INNO JUMP) ще бъдат финансирани 2 проекта:
Плавай с нас. Негов организатор е СНЦ "Яхтклуб Kап. Г. Георгиев - Порт Варна". Младежи ще обучат 40 свои връстници във ветроходство, най-малко 10 от които от уязвима среда. Най-добрите състезатели на ЯК"Кап.Г.Георгиев Порт Варна" по спортно ветроходство клас 420 за двучленни екипажи, носители на множество награди от национални и международни регати, ще направят първи стъпки в предаването на опита и уменията си и ще обучават на открито на симулационен треножор всички желаещи на възраст от 15 до 35г., за да могат младите хора да усетят плаването под ветрила. Обученията ще се провеждат в района на Морска гара и в Яхтклуба. 

Аз и музиката. Негов организатор е "Друбъл България" ЕООД. Целта на проекта е да се даде шанс на младежи от уязвима среда да се докоснат, запознаят и евентуално да стартират да се занимават активно с музика, звукозапис или продуциране. Важно е да се въведат социални иновации и нови подходи, с които да се популяризира музиката като средство за изразяване и възможност за кариера сред младежите. Музиката учи на дисциплина, самоконтрол, развива креативността и самонаблюдението - все качества, които един младеж е хубаво да притежава.


По третото ключово направление "Иновативен мозъчен тръст" (INNO THINK TANK) ще бъдат финансирани 3 проекта:
"Соларни панели - как да ги използвамав в моя квартал". Негов организатор е Сдружение "Няма невъзможни неща". Идеята на този проект е подобряване младежката градска среда във Варна чрез идеи на млади хора, съчетани с използване на алтернативни енергийни източници - слънчевата/светлинната енергия, енергията н вятъра, на водата, на движението и др. Активиране на институции и организации да планират по-ефективни подобрения в градската среда, съобразени с потребностите на младите хора. Постигане на реално синхронизиране на визиите на гражданите и местната власт за подобряване на младежката градска среда във Варна. Убеденост на младите, че от тях зависи нещо, че са чути, че идеите им имат смисъл и реализация.

Хвани се в Таляна. Негов организатор е Камара на архитектите в България. С този проект КАБ ще организира младежки пленер на важна за града тема, предшестван и последван от обществени дискусии и събития - тема "Развитието на Таляна и централна градска част". Най-малко 60% от участниците ще бъдат наскоро завършили архитекти под 35г. Във всяка група задължително ще участват утвърдени архитекти с опит.

Интерактивна работилница за културно наследство - "Усети града". Негов организатор е Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор". Проектът "Интерактивна работилница за културно наследство - "Усети града" ще обучи 16 млади хора на възраст между 15 и 35 години от Варна в методология за сетивно представяне на културно наследство. Това ще се случи в 6-дневна работилница чрез създаденото от сдружението вече ноу-хау. Участниците ще получат умения за сетивното представяне на културно наследство и ще се докоснат до света на незрящите и техните затруднения.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: