Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
На среща във Варна Лиляна Павлова и Красен Кралев представиха приоритетите си
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 15.06.2017Коментари (0)2433
©
"Правителството има сериозни и отговорни ангажименти и се ползва с огромно доверие от страна на европейските ни партньори. Залагаме високи параметри на икономически растеж в страната и мисля, че ще успеем ги постигнем. Това ще се отрази положително и на регионите, и на малките населени места", увери министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, която заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с членове на Областната организация на ПП ГЕРБ-Варна. 

Двамата министри пристигнаха във Варна за работна среща с еврокомисаря по образованието, културата, младежките политики и спорта - Тибор Наврачич, по повод титлата Европейска младежка столица.

В рамките на посещението си Лиляна Павлова и Красен Кралев проведоха среща с представители на всички общински структури на ПП ГЕРБ-Варна. Кметът на морската столица и областен координатор на партията Иван Портних приветства двамата варненски министри, които очертаха пред присъстващите своите приоритети и се ангажираха да продължат да подкрепят развитието на региона и занапред. Участие в срещата взеха също областният управител Стоян Пасев, кметове на общини и райони, председатели на Общински съвети и съветници.

"Европейските лидери възлагат изключително големи надежди на България и лично на премиера Бойко Борисов. От нас се очаква да намерим баланса и да бъдем стабилизиращ фактор на Балканите", изтъкна Лиляна Павлова и припомни знаковите визити на министър-председателя във Франция и Германия, както и в Турция. Тя отчете, че България поема председателството на Съвета на ЕС в много критичен момент, визирайки Брекзит и дебата за бъдещето на Европа, преговорите по енергийния пакет, ситуацията със Западните Балкани. Коментирайки приоритетите на страната ни, министърът подчерта значението на новата стратегия за Черноморския регион и бъдещата кохезионна политика. 

"2000 от срещите в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат базирани в Брюксел, но 200 от големите събития на ниво премиери, министри, работни срещи ще се проведат в София, а във Варна ще се състоят пет изнесени мероприятия, четири от които са изключително важни" информира Лиляна Павлова. По думите й на един от форумите, насрочен за 14 юни 2018 г., ще заседават 15 министри с ресор туризъм от страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. 

"Няколко дни по-рано във Варна ще се проведат Комитетът по образование, който се организира съвместно с Европейската комисия, и неформалното заседание на Работната група "Конкурентоспособност и растеж" с участието на повече от 80 експерти от всички държави-членки. Тук ще бъде и неформалното заседание на Комитета по търговска политика, а Министерството на отбраната организира специално обучение по морска сигурност. 2018-а е и година на европейското културно наследство и затова предвиждаме много инициативи, за да популяризираме културно-историческото богатство на страната ни", анонсира министър Павлова.

Двамата с Красен Кралев благодариха за усилията и енергията, които структурите на ПП ГЕРБ-Варна вложиха в предизборната надпревара. "Тази подкрепа ни амбицира да изкараме силен четиригодишен мандат, да продължим да отстояваме демократичните ценности и да развиваме българската икономика", заяви спортният министър. Той сподели, че наложените темпове на работа в министерството са били сериозно забавени през тримесечното управление на служебното правителство и дори са били отказани международни срещи.

"Кабинетът дава максимум от възможностите си за постигането на резултати във всички сфери. На последното заседание на Министерския съвет премиерът Борисов информира, че за около месец работа нивата на контрабандата отново са се свили до отчитаните ниски стойности, преди да предадем управлението на служебното правителство", коментира Красен Кралев

В заключение той увери, че "футболният отбор "Черно море" ще играе първия си мач от новия сезон на своя ремонтиран стадион "Тича".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: