Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Откритие в кардиологията: ранната проява на горещи вълни - симптом за проблем със сърцето
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 16.06.2017Коментари (0)3337
©
Горещите вълни са типичен симптом съпътстващ менопаузата, който предизвиква силен дискомфорт в ежедневния живот на жените преминаващи през този период. Според наскоро проведено изпитване от Американското общество на специалистите по менопауза - North American Menopause Society (NAMS), ранната проява на горещи вълни при млади жени на средна възраст между 40-53 години може да е симптом за кардиологичен проблем.

Това е първото по-задълбочено изследване, насочено към изучаване на връзката между горещите вълни и ендотелните клетки (клетките, които покриват вътрешната стена на кръвоносните съдове).

Резултатите от проучването бяха публикувани в официалния журнал на NAMS, Menopause през април 2017. Експериментът се е провел с участието на 272 жени на възраст между 40 и 60 години, непушачи. Резултатите установяват, че се наблюдава връзка между горещите вълни и способността на кръвоносните съдове да се разширяват само при по-младите жени участващи в проучването. Не се наблюдава такава зависимост при по-възрастните пациенти (на възраст 54-60 години), което показва, че ранните прояви на горещи вълни може да са индикатор за повишен риск от сърдечни заболявания.

По-ефективна профилактика в кардиологията при жени във възраст пред менопауза

Сърдечно-съдовите заболявания са сред водещите причини за смърт при жените. Именно затова резултатите от подобни изследвания са особено ценни за напредъка на медицината в направление кардиология.

В последните години, изследванията на ефектите от менопаузата върху здравето на жената показват, че в много случаи проявата на горещи вълни може да започне в последните години на репродуктивна възраст и често продължават около 10 години. Регулярните изследвания на сърдечно-съдовата система при жени на възраст около 40 години могат да спомогнат за значително намаляване на появата на кардиологични заболявания.

Благодарение на високотехнологичната медицинска техника се постига по-прецизно изследване и диагностика на пациентите за установяване на най-малките изменения във функциите на кръвоносните съдове и сърцето.

"Горещите вълни не са просто дискомфорт. Те имат връзка със здравето на сърдечно-съдовата система, костите и мозъка. В проведеното изследване, физически измерваните горещи вълни имат връзка с промени в сърдечно-съдовата система настъпващи в ранния период при преминаването към менопауза."- Др. Пинкертън, директор на NAMS.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: